Mainos

Tulvat vaivaavat Itä-Eurooppaa

Unkarin tulvat ovat vaatineet ainakin kuusi kuolonuhria ja pakottaneet yli 1600 ihmistä jättämään kotinsa. Viidettä päivää jatkuvat rankkasateet ovat aiheuttaneet tulvia eri puolilla Unkaria, eivätkä sateet näytä ennusteiden mukaan olevan laantumassa ennen torstaita.

Tulviva vesi on tuhonnut rakennuksia, huuhtonut teitä mennessään ja vaikeuttanut rautatieliikennettä. Paikallisten viranomaisten mukaan 1670 ihmistä on evakuoitu kodeistaan. Pahiten tulvista on kärsinyt Koillis-Unkari, jossa joitakin alueita on julistettu katastrofialueiksi.

Uutistoimisto MTI:n mukaan kolme ihmistä kuoli kellarin romahdettua Etelä-Unkarissa Siklosin kaupungissa maanantaina. Viranomaiset ovat löytäneet kuolleena myös kaksi miestä, jotka tulva oli vienyt sunnuntaina Koillis-Unkarissa. Paikallisten sanomalehtien mukaan yksi mies kuoli sähköiskuun käynnistäessään vesipumppua Hevesin maakunnassa.

Säätieteilijöiden mukaan Unkarissa ei ole saatu vastaavanlaisia sateita vuosikymmeniin. Monilla paikkakunnilla on rikottu sadan vuoden takaisia sademääräennätyksiä. Rankkasateiden aiheuttamista tulvista on kärsitty viime päivinä myös Romaniassa ja Jugoslaviassa. Romanian lounaisosissa tapahtuneessa mutavyöryssä kerrottiin eilen kuolleen ainakin 15 ihmistä.
(STT-Reuters-AFP)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.