Tulvat toivat Houstoniin käärmeitä, alligaattoreita ja tulimuurahaisia – Suomalainen Tuija: Naapurustossa bongattiin alligaattori eilen

Texasia ensin koetellut ja nyt myös Louisianaa murjonut Harvey-myrsky on saanut liikkeelle myös eläimet ja hyönteiset. Erityistä ihmetystä herättävät jättimäisinä lauttoina liikkuvat muurahaiset.

Houstonissa asuva suomalainen Tuija Kalpala kertoo MTV Uutisille, että hirmumyrskyn aiheuttamat tulvat ovat tuoneet ihmisten ilmoille myös paljon alligaattoreita ja käärmeitä.

– Meidänkin naapurustossamme nähtiin eilen alligaattori ja kuulemma myös käärmeitä on vedessä.

Alligaattoreista ja käärmeistä ei Kalpalan mukaan ole varoitettu erikseen.

– On yleistä tietoa, että joissa ja makeassa vedessä on alligaattoreita, ja ihmisten täällä oletetaan tietävän tämä.

Suomalaista oudoksuttaa, että eläimet eivät pelota ainakaan kaikkia alueella asuvia.

– Täällä ihmiset käyvät kävelyillä ja kahlaavat vedessä ihan ilman mitään erityistä syytäkin, mikä on aika iso turvallisuusriski. Se ihmetyttää, me itse emme sellaista turvallisuussyistä tee.

Tulimuurahaisia vedessä isoina lauttoina

Suurempi vitsaus ovat Kalpalan mukaan kuitenkin suurina lauttoina liikkuvat, ärhäkkäästi pistävät muurahaiset.

– Muurahaisia olen nähnyt itsekin. Niitä kelluu vedessä isoina lauttoina. Ne ovat vielä "fire ants" eli tulimuurahaisia, jotka pistävät todella pahasti ja niistä voi tulla allerginen reaktio.

Vaikka muurahaiset ovat pieniä, säilyy niiden pistoksen aiheuttama reaktio pitkään.

– Kestää viikon, että pistokohta laantuu. Minua pisti kerran käsivarteen samalla kertaa viisi muurahaista ja koko käsi oli turvoksissa viikon ajan.

Lue myös:

    Uusimmat