Mainos

Tulvat kiusaavat Keski-Eurooppaa

Tulvat koettelivat yhä tänään useita Euroopan maita. Tulvat ovat nyt erityisen pahoja Saksassa ja Itävallassa, ja Salzburgin kaupunkiin jouduttiin julistamaan hätätila.

Tulvat yltyvät edelleen Keski-Euroopassa. Itävallan luoteisosassa Salzburgissa kaupungin sillat suljettiin tänään, kun Salzacjoen pinta kohosi aina 2,7 metriin ja jatkoi edelleen nousuaan. Salzburg julistettiin samalla katastrofialueeksi. Itävallassa olleet saksalaisturistit tukkivat tiet pyrkiessään pois maasta. Tulvat levisivät tänään aina Unkarin ja Sveitsin rajoille ja pääkaupunkiin Wieniin asti.

Saksassa rankkasateet katkaisivat A8-moottoritien, kun tiellä tulvehti puolentoista metrin verran vettä. Moottoritie on tärkein yhteys Neukirchenin ja Bad Reichenhallin kaupunkien välillä. Myös kuolonuhrien määrä nousi Saksassa, kun kaksi ihmistä kuoli liikenneonnettomuuksissa tulvavesien liukastamilla teillä. Saksan tulvat vaativat viikonloppuna ensimmäisen uhrinsa, kun Punaisen Ristin työntekijä kuoli törmättyään autollaan puuhun Ala-Saksissa.

Tulvat piinasivat tänään mm. baijerilaista Traunsteinin kaupunkia, missä ihmisiä evakuoitiin paikallisen padon murtumisen pelossa. Useille Etelä-Baijerin alueille julistettiin hätätila. Tuhannet avustustyöntekijät ja poliisit työskentelivät viikonlopun aikana kellon ympäri rankkasateiden saatua veden tulvimaan kaduille ja täytettyä kellarit vedellä Etelä-Baijerissa ja Baden-W rttenbergissä.

Saksan ilmatieteen laitoksen mukaan vuosikymmeniä vanha kuukausittaisen sademäärän ennätys saattaa ylittyä, jos kiivaat sateet edelleen jatkuvat.

Venäjällä rokotuskampanja


Venäjällä viranomaiset puolestaan sulkivat tänään osan Mustanmeren rannikosta, koska on pelättävissä, että rantaan ajautuu lisää ruumiita. Vedestä on löydetty jo 58 ihmisen ruumiit. Suurin osa uhreista jäi valtavien vesimassojen alle, kun rankkasateet saivat vuoristojärvet tulvimaan ja vesi syöksyi Novorossijskin satamakaupunkiin. Alueella on meneillään laaja rokotuskampanja kulkutauteja vastaan.

Noin 2000 sukeltajaa ja pelastustyöntekijää jatkoi tänään parinkymmenen vielä kateissa olevan ihmisen etsimistä, kertoi NTV-televisio.

(MTV3-Reuters-AFP-DPA-STT)

(Huomenta Suomi 12.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.