Mainos

Tulvat alkavat helpottaa Pohjanmaalla

Valtatie 8 yritetään saada avattua liikenteelle tänä iltana. Tulvien taloudellisista vahingoista ei ole vielä tietoa.

Vesien pinnat olivat tänään laskussa Pohjanmaan rannikon tulva-alueilla Oravaisissa ja Vöyrillä. Valtatie 8 oli edelleen poikki Oravaisissa, mutta tie oli määrä saada avattua liikenteelle tänä iltana.

Tulvien arvioitiin olevan talttumassa siitä huolimatta, että Pohjanmaan rannikolla saatiin tänään pieniä sadekuuroja. Muun muassa Vöyrinjokivarressa tulvavedet laskivat ja myös Röykkäsjärvessä vesi oli hitaassa laskussa.

Liikenne helpottuu viikonloppuna

Myös liikenteen uskottiin helpottavan tulva-alueella viikonloppuun mennessä. Vaasan ja Kokkolan välinen Valtatie 8 jouduttiin sulkemaan liikenteeltä keskiviikko-iltana Oravaisissa ja myöhemmin tietä jouduttiin kaivamaan auki sortumavaaran vuoksi.

Tänään tietä ryhdyttiin jo täyttämään ja korjaamaan. Tarkoitus on, että Valtatie 8 voitaisiin avata liikenteelle ennen pimeän tuloa, kertoi tiemestari Jukka Ylimäki Vaasan tiepiiristä.

Valtatien avaaminen on helpotus etenkin rekka-autoille, joille kiertotie Lapuan kautta on tiennyt tunnin ylimääräistä lenkkiä. Myös osa tulvan vuoksi suljetuista paikallisteistä on saatu avattua liikenteelle.

Teillä on kuitenkin vielä painorajoituksia. Autoilijoita kehotettiin vielä muutoinkin varovaisuuteen, sillä tulvan haurastuttamilla sorateillä tien reunat pettävät helposti.

Osa taloista yhä veden vallassa

Tulvien taloudellisista vahingoista ei ole vielä tietoa. Osa taloista ja teistä oli edelleen tänään veden vallassa.

Vahinkoja päästäneen kartoittamaan viikonloppuna tai alkuviikosta, huomautti aluepalopäällikkö Tero Mäki Pohjanmaan hätäkeskuksesta.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 06.08.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.