Mainos

Tulvat ajoivat lisää ihmisiä evakkoon Saksassa

Tulviva Oderjoki pakotti jälleen tänään tuhannet ihmiset lähtemään vesimassojen uhkaamista kodeistaan itäisessä Saksassa.

Kirkonkellot ja hälytyssireenit soivat, kun Brandenburgin osavaltion viranomaiset määräsivät noin 5 000 ihmistä jättämään kotinsa Frankfurt an der Oderin kaupungin pohjoispuolella sijaitsevissa kylissä.

Jo aiemmin tänään lähes 3 000 ihmistä määrättiin lähtemästä kahdesta alueen kylästä Oderjoen suojavallien murruttua aamuyön tunteina. Sotilaita on määrätty vahvistamaan suojavalleja, jotka ovat pettämässä monin paikoin.

Brandenburgin osavaltion ympäristöministeri Matthias Platzeck sanoi, että tilanne on edelleen äärimmäisen vaarallinen. Sisäministeri Alwin Ziel puolestaan kehotti radiolähetyksessä kaikkia vaaravyöhykkeellä asuvia ihmisiä lähtemään turvaan, sillä hänen mukaansa kyse on elämästä ja kuolemasta.

Evakuoidut pelkäävät ryöstelyä

Osa tulva-alueiden asukkaista on ollut haluttomia jättämään kotinsa, koska he ovat pelänneet yleistä ryöstelyä onnettomuusalueilla. Vaikka tilanne Puolassa onkin kääntynyt parempaan päin, vielä eilen veden alla oli 270 000 hehtaaria maata ja sadat kaupungit ja kylät kärsivät edelleen tulvien aiheuttamista tuhoista.

Evakkoon joutuneista 150 000 puolalaisesta vasta runsaat 50 000 on voinut palata koteihinsa. Sääennusteet ovat luvanneet lisää sateita Puolan tulva-alueille viikonlopun aikana.

Suomi avustaa yli kahdella miljoonalla

Suomi lähettää Puolan hallituksen pyynnöstä onnettomuusalueille pumppuja ja muuta pelastuskalustoa 2,5 miljoonan markan arvosta. Avustustoimien pääkohteeksi on kaavailtu Opolen kaupunkia.
(STT-AFP-DPA-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.