Mainos

Tulva huuhtoi retkeilyalueen - 16 kuollut USA:ssa

Ainakin 16 ihmistä on kuollut äkillisessä tulvassa retkeilyalueella Yhdysvalloissa. Pelastusviranomaiset yrittävät edelleen tavoittaa loukkuun jääneitä retkeilijöitä.

Rankkasateiden synnyttämä tulva sattui suositussa Ouachitan kansallispuistossa Caddo- ja Little Missouri -jokien lähellä Arkansas’n osavaltiossa. Yhdysvaltain ilmatieteen laitoksen mukaan viime yön aikana satoi jopa 18 senttimetriä, minkä seurauksena jokien vedenpinta nousi jopa kuudella metrillä.

Viranomaisten mukaan toistaiseksi ei ole selvillä, ovatko uhrit paikallisia asukkaita vai kansallispuistoon tulleita turisteja. Tähän mennessä tulva-alueelta on saatu pelastettua noin 30 ihmistä.

Pelastustöitä ovat kuitenkin hankaloittaneet vaikeakulkuinen ja syrjäinen maasto sekä puutteellinen viestintäverkosto. Viranomaisilla ei olekaan tarkkaa tietoa siitä, kuinka monta ihmistä 700 000 hehtaarin suuruisella retkeilyalueella oli tulvan alkaessa.

- Luonnonpuistossa ei ole tiettyä leirintäaluetta, johon ihmiset ilmoittautuisivat, paikallisen poliisin tiedottaja Bill Sadler kertoi. - Tämän lisäksi jopa poliisilla on vaikeuksia radiopuhelinyhteyksien kanssa.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.