Mainos

Tulsassa on Plymouth haudattuna

Aikakapseliksi muutettu auto kaivettiin ylös Oklahomassa.

Tulsan kaupunginisät Oklahomassa saivat eräänä päivänä vuonna 1957 idean: Haudataanpa maahan uutukainen auto kaikenlaisilla käyttötavaroilla varustettuna ja katsotaan 50 vuoden päästä, miltä tämän aikakapselin menopeli ja tavarat näyttävät.

Tuumasta toimeen, ja niinpä valkoinen ja kullanvärinen vuosimallin -57 Plymouth Belvedere Sport Coupe haudattiin betonikuutioon sijoitettuna Tulsan kaupungintalon pihamaalle.

Tänään oli viimein ylösnoston aika. Tapahtumaa olivat saapuneet todistamaan kymmenettuhannet uteliaat. Ennakkoon avatussa kammiossa oli kuitenkin melkoisesti vettä, eikä rankkasade parantanut tilannetta.

Vettä pumpattiin kiireellä pois ennen tilaisuutta ja myrkkyuhkaa pelännyt virkavalta piti väkijoukot etäällä. Useisiin kangas- ja muovikerroksiin kääritty auto nousikin nostokurjen avulla mutaisesta haudastaan yhtenä kappaleena. Suojapeitot olivat likaisen ruskeat ja katsojat toivoivat, ettei väri olisi ruosteesta vaan mudasta.

Auto on määrä paljastaa myöhemmin illalla pidetyssä juhlavassa tilaisuudessa. Suurin jännityksen aihe oli tietysti se, missä kunnossa ajokki on ja käynnistyykö se.

Autoon oli laitettu erilaista aikakauteen kuulunutta tyypillistä tavaraa. Mukana on naisen käsilaukku hiuspinneineen, savukkeineen, unilääkepulloineen ja purukumipakkauksineen. Mukana on myös kymmenen gallonaa bensiiniä, ilmakartta alueesta ja Tulsan viranomaisten terveiset.

Mikrofilmeille on tallennettu silloisten paikallisten asukkaiden arvaukset siitä, mikä on Tulsan asukasluku vuonna 2007. Lähimmäksi virallista lukua eli 382457:ää arvannut saa auton. Jos arvaaja ei ole enää hengissä, niin auto annetaan lähimmille omaisille. Mikrofilmit kehitetään ja voittaja julistetaan viikon kuluttua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.