Mainos

Tulostimeen kätketty pommi viittaa al-Qaidan syyllisyyteen

Terroriverkosto al-Qaidan epäillään olleen lentokoneesta löydetyn räjähteen takana, kertoo Dubain poliisi. Jemenistä Yhdysvaltoihin matkalla olleesta lentorahdissa havaittiin epäilyttävä paketti, kun kone teki välilaskun Dubaihin.

Toinen räjähdeaineita sisältänyt paketti löytyi Lontoossa välipysähdyksen tehneestä lentokoneesta, joka oli niin ikään matkalla Jemenistä Yhdysvaltoihin.

- Lentorahtipaketti oli tehty ammattimaisesti. Suljettu virtapiiri oli yhdistetty kännykän SIM-korttiin, joka oli piilotettu tulostimen sisälle, Dubain poliisi kertoo tiedotteessaan.

Viranomaisten mukaan paketissa olleessa tulostimessa ja mustepatruunassa oli voimakasta PETN-räjähdeainetta. Samaa ainetta käytettiin terrori-iskuyrityksessä viime joulupäivänä, kun Detroitiin matkalla ollut lentokone yritettiin räjäyttää.

Dubain poliisin mukaan pommin tekotapa viittaa selkeästi terrorijärjestöihin, kuten al-Qaidaan.

- Iskutaktiikassa on tunnusmerkkejä toimintatavoista, joita ovat aiemmin käyttäneet al-Qaidan tapaiset terroristijärjestöt, tiedotteessa todetaan.

Myös Yhdysvaltojen kotimaan turvallisuudesta vastaava ministeri Janet Napolitano epäilee, että terrori-iskuyrityksen takana on ollut al-Qaida tai jokin sen tytärjärjestöistä Arabian niemimaalla. Napolitanon mukaan räjähdenäytteet tulee kuitenkin analysoida kunnolla ennen kuin tehdään lopullisia johtopäätöksiä.

Sekä Lontoossa että Dubaissa lentorahdin joukosta löydetyt räjähdepaketit olivat matkalla juutalaiskeskuksiin Chicagoon.

(MTV3 - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.