Mainos

"Tulosta tavoitellaan jo potilasturvallisuuden kustannuksella"

Hoitohenkilöstön mukaan monissa kuntien ulkoistamissa terveyskeskuksissa ja sairaaloiden vuodeosastoilla tulosta tavoitellaan potilasturvallisuuden kustannuksella.

Vuodeosastoille otetaan potilaita ylipaikoille, vaikka henkilöstö on mitoitettu alle minimivaatimusten. Myös lääkehoidossa säästetään, käytössä on vanhoja lääkkeitä tai potilaan tarvitsemat lääkkeet on jätetty kokonaan tilaamatta.

Tampereen Hatanpään puistosairaalan irtisanottu hoitaja Tarja Helenius ja Medonen sairaanhoitaja Outi Virtanen ovat huolissaan potilasturvallisuudesta.

- Jakovirheitä tapahtuu, potilaalla on väärät lääkkeet, liian vähän lääkkeitä tai liian paljon lääkkeitä, koska esimerkiksi kaksoistarkastus, joka pitäisi suorittaa niin se ei välttämättä onnistu, Helenius kuvaa.

- Meiltä ei aina edes löydy niitä lääkkeitä mitä potilailla on, ei yksinkertaisesti tilata tarpeeksi lääkkeitä, Virtanen kertoo.

MedOnen toimitusjohtaja kiistää hoitajien kuvaukset. Hän pitää MedOnen laatua poikkeuksellisen hyvänä.

Hoitajien mukaan laiminlyönteihin puuttuminen tietää potkuja.

Tehystä vahvistetaan että yksityisiä hoivapalveluita tuottavissa yrityksissä koeajalla tapahtuneita työsuhteen purkuja on ollut viime aikoina poikkeuksellisen paljon. Yksinomaan Pirkanmaalla puhutaan kymmenistä vuositasolla.

Lue Tuula Malinin blogi: Terveyskeskussairaalan arkipäivää

Katso Tuula Malinin juttu Tampereelta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.