Tulokaskuski Sutil lähtee F1-kauteen rauhallisin mielin

F1-sarjassa kilpailevan Spyker-tallin tulokaskuljettaja Adrian Sutil vakuuttaa lähtevänsä alkavaan kauteen rauhallisin mielin. Saksalaiskuski uskoo olevansa jo valmis kauden avaukseen.

Tulokas on ehtinyt viettää jo aikaa Spykerin tehtaalla ja uskoo yhteistyön tallin sisällä toimivan hyvin.

- Tunsin tallin väkeä entuudestaan jo viime vuoden puolelta. Kisainsinöörini Brad Joyce on todella mukava kaveri. Uskon yhteistyömme toimivan hienosti. Olen käynyt tallin tehtaalla useasti, koska opeteltavaa riittää todella paljon. Auton tekniikan tuntemus on tärkeää, koska se tekee minusta vahvemman kuljettajan, painotti Sutil.

Sutil kertoo tuntevansa osan sarjassa tällä kaudella aloittavista tulokkaista hyvin. Renault’n Heikki Kovalainen ja McLarenin Lewis Hamilton ovat Sutilin vanhoja kilpakumppaneita alemmista sarjoista.

- Nuoret kuljettajat ovat sarjan tulevaisuus. On todella jännittävää kuulua tähän sarjassa nyt aloittavien kuljettajien joukkoon. Tunnen Heikki Kovalaisen ja Lewis Hamiltonin jo entuudestaan, koska kilpailin aiemmin heitä vastaan. Ennusteiden laatiminen pärjäämisestämme on toki vaikeaa, koska niin paljon riippuu autosta. Hitaammalla autolla joutuu taistelemaan letkan hännillä, kertoi Sutil.

Sutil uskoo yhteistyön kokeneemman tallitoverinsa Christijan Albersin kanssa hyödyttävän molempia osapuolia.

- Christijan on hyvä kuljettaja ja tulemme hienosti toimeen, joten uskon yhteistyön hyödyttävän meitä molempia. Christijan on nopea, joten joudun tekemään kovasti töitä. Toivon voivani kirittää myös häntä, jutteli Sutil.

Suosikkiradakseen Sutil nimeää Japanin Fujin. Saksalaiskuski odottaa innolla myös legendaarista Monacon osakilpailua.

- Tunnen jo entuudestaan joitakin kisakalenterin ratoja. Erityisen hyvin tunnen Fujin, koska olen kilpaillut siellä useasti ja pidän radasta paljon. Tunnen myös Span ja Nürburgringin, mutta erityisesti odotan Monte Carlon kisaa, koska pidän siellä nimissäni F3-sarjan kierrosennätystä. Kuljettajille Monaco on aina erityislaatuinen, mutta minulle se on sitä vieläkin enemmän, kertoi Sutil.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja