Mainos

Tuloerot säilyneet ennallaan

Suomalaisten tulot jakautuivat vuonna -94 entistä epätasaisemmin, mutta tuloerot eivät kasvaneet. Tulonsiirrot tasoittivat muutoksia niin, että käytettävissä olevat tulot pysyivät ennallaan. Tulonsiirtojen jälkeen kotitalouksien tulot olivat keskimäärin 129 000 markkaa. Määrä on hieman pienempi kuin vuonna -93.

Maataloudessa käyttötulot lisääntyivät reilusti

Maatalousyrittäjien käytettävissä olevat tulot kasvoivat 14 prosenttia lähinnä metsäkauppojen ansiosta. Metsäkaupoista saadut tulot kolminkertaistuivat edelliseen vuoteen verrattuna.

Maatalousyrittäjien lukumäärä pysyi ennallaan. Muiden yrittäjien talouksien määrä laski ja niiden tulot laskivat kolmisen prosenttia.

Pitkäaikaistyöttömien talouksia yhä enemmän

Pitkäaikaistyöttömien kotitalouksissa käytettävissä olevat tulot vähenivät viisi prosenttia. Pitkäaikaistyöttömien talouksien määrä myös lisääntyi. Lähes 10 prosenttia kotitalouksista oli vähintään kuusi kuukautta työttömänä olleiden kotitalouksia.

Miesten ja naisten tuloerot kasvoivat

Kokopäivätyössä olleiden palkansaajien palkkatulot olivat 1994 keskimäärin 135 000 markkaa. Miesten vuosipalkka oli 154 000 ja naisten 115 000. Miesten palkkatulot kasvoivat 4 ja naisten 2,5 prosenttia.

Naisten vuosipalkka oli noin neljänneksen pienempi kuin miesten. Miesten ja naisten palkkaerot kasvoivat vuoteen 1993 verrattuna. Miesten ja naisten palkkaerot kaventuivat jatkuvasti koko 80-luvun ja 90-luvun kahtena ensi vuotena.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.