Mainos

Tullirikokset kaksinkertaistuneet Itäisessä tullipiirissä

Tullirikosten määrä on kaksinkertaistunut Itäisen tullipiirin alueella. Kesäkuun loppuun mennessä piirin alueella on tutkittu runsaat 1500 rikostapausta, mikä on lähes kaksinkertainen määrä viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Suurimmat tullirikokset ovat tänä vuonna koskeneet tupakan salakuljetusta, autoveron kiertoa sekä tavaramerkkiväärennöksiin liittyviä teollisuusoikeusrikoksia.

Laiton viinan tuonti on työllistänyt tullia alkoholin tuontirajoitusten voimaan tulon jälkeen. Alkuvuoden aikana alkoholia on takavarikoitu jo yli 10500 litraa eli tuplasti viime vuoden vastaava määrä.

Tulliylitarkastaja Olli Aallon mukaan suuria pirtun salakuljetustapauksia ei ole tänä vuonna todettu. Pirtua salakuljetetaankin entistä pienemmissä kertaerissä, mutta entistä organisoidummin. Huumeiden salakuljetustapauksia ei ole ollut, huumeet kulkeutuvat maahan pääasiassa lännestä tai Suomenlahden yli Virosta.

Suurimmat tullirikokset ovat tänä vuonna koskeneet tupakan salakuljetusta, autoveron kiertoa sekä tavaramerkkiväärennöksiin liittyviä teollisuusoikeusrikoksia. Itäisessä tullipiirissä paljastetaan yli puolet kaikista Suomen tullirikoksista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.