Mainos

Tullin takavarikoimat viinat myyntiin

Tullilla on nyt uusi tapa päästä eroon satojen tuhansien litrojen viinavarastoistaan. Salakuljettajilta napattuja aineita ruvetaan tarjoamaan yleisesti myyntiin.

Aivan tavallinen kuluttaja ei kuitenkaan voi kävellä tulliin juomaostoksille, vaan siihen tarvitaan jokin alkoholilupa. Ongelmaviinoja saa myöskin viedä ulos maasta sekä luovuttaa tieteen tarpeisiin.

Alkoholilain lukkoja yritetään avata nyt tullihallituksen uusilla ohjeilla. Viimeisin syy on kiinalaisviina, jota jäi kesäkuussa tullin käsiin 13 kontillista. Lasti on yhteensä noin 300 000 litraa. Ja tämä on vain yksi erä. Lisää löytyy niin Helsingistä kuin muistakin tullipiireistä ympäri Suomea.

Vanhakantainen hävitysmenetelmä on kallis ja niinpä tullihallitus järkeili uudet ohjeet takavarikkoviinojen käsittelylle. Tullipiireillä on mahdollisuus yrittää eroon ongelmasta myös ohi kirjallisten ohjeiden. Yksi vaihtoehto, jota ohjeissa ei mainita, olisi viedä aineet pois Suomesta. Tällöin viejä vapautuisi myös veroista.

Maastaviejän pitää olla luvanhaltija. Homma ei siis pelaa niin, että liikalastista kärähtänyt lupaakin saman tien viedä tavaran takaisin ja helpottaa siten tullin varastoimisvaikeuksia.
(MTV3/Jarmo Kantelinen)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.