Mainos

Tullin haaviin suuri erä ekstaasia ja amfetamiinia

Tulli on paljastanut reilut pari viikkoa sitten Helsingissä kaksi huumeiden salakuljetusyritystä. Suomeen yritettiin tuoda suuri erä ekstaasitabletteja ja amfetamiinia.

Tullin löytämiä amfetamiinipötköjä (arkistokuvaa).


Eteläinen tullipiiri takavarikoi 15 000 ekstaasitablettia ja noin seitsemän kiloa amfetamiinia Helsingin Länsisatamassa heinä-elokuun vaihteessa. Ekstaasipillerit oli kätketty 24-vuotiaan virolaisnaisen kuljettamaan autoon. Pillereiden arvo katukaupassa olisi ollut noin 150 000 euroa.

Amfetamiinilasti löytyi 44-vuotiaan virolaismiehen matkatavaroiden joukosta, ja sen arvo olisi katukaupassa noin 180 000 euroa.

Ekstaasin salakuljetusyritys paljastui rajavartiolaitoksen ja tullin yhteistyönä 26. heinäkuuta. Helsingin käräjäoikeus on vanginnut kaksi virolaista epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta.

Amfetamiinin takavarikkoon liittyen Helsingin käräjäoikeus on vanginnut virolaismiehen törkeästä huumausainerikoksesta epäiltynä. Takavarikko tehtiin 6. elokuuta.

Eteläisen tullipiirin apulaisjohtajan Jarmo Orolan mukaan takavarikot ovat määriltään huomattavia.

-Amfetamiinitapauksia meillä on ollut kymmeneenkin kiloon saakka, mutta tämä 15 000 ekstaasipilleriä on iso kertaeränä, toteaa Orola.

Tullin mukaan takavarikoilla ei ole yhteyttä toisiinsa. Tapausten tutkinta jatkuu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.