Mainos

Tullin haaviin sadoittain tupakkakartonkeja

Tullin haaviin on tänä syksynä joutunut satoja kartonkeja tupakkaa. Suurimmat takavarikot on tehty syyskuun puolivälissä ja lopulla sekä lokakuun jälkipuoliskolla.

Kaikkiaan Eteläinen tullipiiri oli lokakuun loppuun mennessä takavarikoinut laittomasti maahantuotuja savukkeita peräti 21 708 kartonkia eli runsaat kuusituhatta kartonkia enemmän kuin koko edellisvuonna.

Tulli ja poliisi ovat erityisesti kiinnittäneet huomiota pääkaupunkiseudulla tapahtuvaan laittoman tupakan myyntiin. Poliisin tehoiskuja on viime päivinä tapahtunut mm. laittoman tupakan ja alkoholin kauppaan Helsingin Leppäsuolla.

Tullin kaappaukset

Tulli löysi 13. syyskuuta liettualaisseurueen kahdesta matkailuautosta 262 kartonkia savukkeita, joista olisi tullattuna pitänyt maksaa noin 60 500 markkaa tupakkaveroa. Neljää liettualaista kuulusteltiin veropetoksesta epäiltyinä. He olivat matkalla Ruotsiin. Asia on syyteharkinnassa.

Syyskuun 29. päivänä tulli puolestaan löysi virolaisesta rekka-autosta Helsingin Länsisatamassa 550 kartonkia savukkeita piilotettuna puutavaralastin alle. Niistä olisi pitänyt maksaa 126 000 markkaa tupakkaveroa. Helsingin käräjäoikeus vangitsi kuljettajan ja apumiehen. Molemmat ovat virolaisia. Asia on menossa syyteharkintaan. Kuljettaja on päässyt tutkintavankeudesta ja määrätty matkustuskieltoon asumaan helsinkiläisen tuttavansa luokse.

Kaksi ruotsalaismiestä puolestaan yritti 25. lokakuuta tuoda 292 kartonkia tupakkaa Suomen kautta Ruotsiin. Savukkeet oli tuotu Virosta. Heille määrättiin maksettavaksi veroa reilut 60 000 markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.