Mainos

Tullille opas uhanalaisista eläimistä

Uhanalaisten eläinten ja kasvien salakuljetus laajenee jatkuvasti. Tämän vuoksi suomalaisillekin tullimiehille ja poliiseille julkaistaan tänään opaskirja luonnonvaraisten lajien valvonnasta. Viime vuonna Suomeen salakuljetettiin muun muassa papukaijoja.

Poppi, vajaan vuoden ikäinen Afrikan harmaapapukaija salakuljetettiin Suomeen - ensin rahtialuksella Norsunluurannikolta Kokkolaan ja sieltä edelleen koneella Helsinkiin. Linnun määränpää oli Saksa, mutta suomalainen tulli oli tarkkana.

Venäläisen merimiehen muovikassista löytyi Poppi ja kolme muuta hiljaiseksi teipattua papukaijaa. Niiden siivet ja pyrstö oli leikattu lyhyemmiksi. Vielä ei ole tietoa, pystyvätkö ne enää ikinä lentämään, vaikka linnut ovat kuntoutuneet hyvässä hoidossa.

Eläinten ja kasvien salakuljetus on kolmanneksi laajinta salakauppaa huumeiden ja aseiden jälkeen. Monet lajit uhkaavat kuolla sen takia sukupuuttoon, vaikka EU:n lainsäädäntö onkin nyt maailman tiukin.

Myös kaviaarin kauppa muuttui tällä viikolla luvanvaraiseksi, koska sampikalat ovat katoamassa muun muassa Kaspianmerestä. Turisti saa tuoda Suomeen enää 250 grammaa kaviaaria kerrallaan.
(MTV3/Varpu Helpinen)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.