Tulli varoittaa hengenvaarallisista lääkeväärennöksistä – todennäköisesti niitä on päätynyt myös laittomille markkinoille

Tulli varoittaa hengenvaarallisista opioidia sisältävistä lääkeväärennöksistä 0:48

Tulli on takavarikoinut väärennettyjä lääketabletteja, jotka sisältävät hengenvaarallista U-47700 opiodia ja muita vaikuttavia aineita.

Tulli on takavarikoinut viimeisen kahden vuoden ajan erilaisia väärennettyjä lääketabletteja, joiden voi ulkonäön perusteella olettaa sisältävän alpratsolaami-nimistä bentsodiatsepiiniä. Alpratsolaamia käytetään masennuksen, ahdistuksen ja paniikkihäiriöiden hoitoon.

Tullilaboratorion tutkimuksissa lääketableteista on löydetty alpratsolaamin sijasta vaikutuksiltaan voimakasta U-47700-nimistä opioidia, joka on hengenvaarallista, ja sille ei ole minkäänlaista laillista käyttöä. U-47700-nimistä opioidia sisältävät tabletit jäljittelevät ulkoisesti muun muassa tuotemerkillä Xanax myytäviä lääketabletteja.

Tullin mukaan lääkeväärennökset on hankittu ulkomaisilta verkkosivustoilta pääasiallisesti omaan käyttöön, mutta on todennäköistä, että lääkeväärennöksiä on päätynyt myös laittomille markkinoille. Suomeen lääkkeet on toimitettu rahti- ja postilähetyksinä.  

Tulli varoittaa hengenvaarallisista opioidia sisältävistä lääkeväärennöksistä 0:48

Lue myös:

    Uusimmat