Mainos

Tulli takavarikoi suuren erän piraattipelejä

Helsingin lentotulli on takavarikoinut yli 2100 laitonta Sony PlayStation -pelikonsolipeliä.

Kyseessä on tähän saakka suurin tullin haaviin jäänyt piraattipelien erä. Piraatit olivat matkalla Thaimaasta Norjaan. Aiemmin helmikuussa tulli pysäytti 130 pelin erän, joka myös oli matkalla Norjaan.

PlayStation -peliformaatti on videopelien markkinajohtaja pohjoismaissa, ja Suomessa pelikonsoleita on myyty 280 000 kappaletta. Pelkästään viime vuonna peliohjelmia myytiin lähes 700 000. Pelien suosion myötä niiden piraattituotannosta on tullut vakava ongelma.

Piraatteja tuodaan maahan sekä Suomen lähialueita Venäjältä ja Virosta että suoraan Kaukoidästä. Laittoman maahantuonnin lisäksi alan ongelmana on pelien laiton kopiointi CD-rom-asemilla. Laittomia kopioita levitetään kirpputorien ja Internetin kautta sekä lehti-ilmoituksilla.

Erityisiä ongelma-alueita löytyy Itä-Suomesta, jossa piraattipelien noutaminen Venäjältä on suhteellisen vaivatonta.

Pelien maahantuoja Computer Finland 2000 Oy korostaa, että piraattikopiot eivät toimi pelikonsolissa, ellei siihen ole tehty teknisiä muutoksia. Tällaiset muutokset kuitenkin vaarantavat laitteen toimivuuden, eikä laitteille myönnetty takuu koske muunneltuja konsoleita.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja