Mainos

Tulli takavarikoi lentomatkustajalta suuren huumelastin

Eteläisen tullipiirin mukaan kokaiinimäärä on poikkeuksellisen suuri ja ekstaasitakavarikkokin merkittävä.

Tulli on takavarikoinut lentomatkustajalta suuren määrän kokaiinia ja ekstaasia. Amsterdamista saapuneelta hollantilaisnaiselta napattiin 1350 grammaa kokaiinia ja yli 15 000 ekstaasitablettia.

Eteläisen tullipiirin mukaan kokaiinimäärä on poikkeuksellisen suuri ja ekstaasitakavarikko merkittävä. Tapauksen tutkinnanjohtaja Tiina Tahvanainen arvioi, että huumeiden kokonaisarvo katukaupassa olisi ollut jopa yli 500 000 euroa. Huumausaineet oli tarkoitettu Suomen markkinoille.

22-vuotias nainen jäi kiinni lentotullissa huhtikuun alkupuolella. Tullitarkastuksessa havaittiin, että naisen matkalaukussa oli välipohja. Sen alta paljastui kätkö, jossa oli viisi noin kilon painoista, ruskeaan pakkausteippiin käärittyä pakettia. Kaksi paketeista sisälsi kokaiinia ja loput kolme ekstaasitabletteja, joissa oli logona XXX.

- Laboratoriolausunnon mukaan kokaiini oli 60-prosenttista eli hyvin vahvaa. Tästä olisi tullut kyllä huomattava määrä käyttöannoksia, kun yhdestä grammastakin niitä saa useita, Tahvanainen sanoo.

Bisneksen taustalla järjestäytynyt rikollisuus

Nainen oli tehnyt vastaavanlaisen matkan myös tämän vuoden alkupuolella. Huumeita ei tuolloin saatu takavarikkoon, ja aineet päätyivät Suomen markkinoille.

Tahvanaisen mukaan Tullilla ei ole tietoa, kuinka paljon huumeita pääsi edellisellä matkalla viranomaisten ohi. Myöskään rikoksesta epäillylle ei hänen oman kertomansa mukaan sanottu, mitä huumeita tai kuinka paljon niitä oli matkatavaroissa.

Tulli uskoo, että teon motiivina oli raha. Nainen sai salakuljetuksesta 3500 euron palkkion.

Huumebisneksen taustalla on Tahvanaisen mukaan järjestäytyneeseen rikollisuuteen lukeutuva ryhmittymä. Hän ei kuitenkaan tutkinnallisista syistä halua paljastaa, onko hämäräpuuhiin sotkeutunut esimerkiksi suomalaisia. Tapauksen esitutkinta on tältä osin edelleen kesken.

Kokaiinitakavarikoita viime vuosina vähän

Eteläinen tullipiiri on takavarikoinut kokaiinia lähivuosina vain muutamia satoja grammoja. Edellinen suuri takavarikko tehtiin lentotullissa vuonna 2001. Suuri 6,8 kilon lasti ei tuolloin ollut tulossa Suomeen myytäväksi.

Ekstaasia takavarikoitiin viime vuonna yhteensä yli 25 000 tablettia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.