Mainos

Tulli takavarikoi historian suurimman laittomien CD-levyjen lastin

Tulli on takavarikoinut 50 000 kappaleen erän laittomasti valmistettuja cd-levyjä Helsinki-Vantaan lentokentällä. Kyseessä on suurin Suomessa pysäytetty laittomien musiikkitallenteiden erä.

Piraattilevyt olivat kauttakulkumatkalla Venäjälle, ja lastin määränpääksi oli merkitty Pietari. Lastikirjojen mukaan 44 000 levyä oli peräisin Bulgariasta ja 6000 Romaniasta.

Tuoteväärennysrikokset lisääntyneet alkuvuonna

Tuoteväärennöksiin liittyvien rikoksien määrä on kasvanut tämän vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Tulliviranomaisten tietoon tuli tuolloin kaikkiaan 22 tavaramerkki- ja tekijänoikeuslain vastaista rikosta tai rikkomusta. Viime vuonna vastaavana ajankohtana rikoksia tuli ilmi vain kolme ja koko viime vuonna alle 20.

Tulli arvioi, että tuoteväärennöstavaroiden kasvavat markkinat Suomen lähialueilla eivät voi olla aiheuttamatta paineita myös kotimaassa. Tänä vuonna tullin haaviin on jäänyt jo mm. 20 000 parin kenkäerä ja noin 100 000 väärennettyä merkkituotepaitaa.

Perinteisesti väärennetään erityisesti merkkitavaroita: vaatteita, kenkiä, kelloja ja kosmetiikkaa. Väärentäjien suosikkikohteita ovat olleet myös cd-levyt ja videofilmit.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.