Mainos

Tulli: Rekkajonot pahenevat yhä

Itäisen tullipiirin johtaja pelkää rekkajonojen kasvavan ennätysmittaan talvikelien myötä. Nykyinen ennätys on viimevuotinen 62 kilometriä.

Kaakkois-Suomen rekkatilanteen ennustetaan pahenevan talvikelien myötä. MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut itäisen tullipiirin johtaja Tommi Kivilaakso arvioi, että parhaillaan eletään kelien puolesta pahimpia aikoja.

Kivilaakson mukaan Porvoontiellä liikennöivistä rekoista 90 prosenttia on venäläisiä. Kauttakulkuliikenne on kasvanut niin paljon, että Kivilaakso uskoo uuden jonoennätyksen syntyvän talvikelien alkaessa. Nykyinen ennätys on vuoden takainen 62 kilometrin mittainen jono.

Tilastotietojen mukaan kauttakulkuliikenne on kasvanut pelkästään tämän vuoden aikana 17 prosenttia.

Tulli, liikkuva poliisi, paikallispoliisi ja pelastuviraomaiset ovat kehittäneet valmiussuunnitelman siltä varalta, että rekkoja joudutaan pysäyttämään esimerkiksi Loviisan ja Koskenkylän kohdalla.

- Pahimmillaan rekkoja voidaan joutua pysäyttämään jopa Porvoon moottoritielle, varoittelee Kivilaakso.

- Se tarkoittaa sitä, että parhaimmille tienosuuksille pysäköidään pientareelle rekkoja odottamaan pääsyä rajalle. Eli kaikista nopeimpaan ajoon tarkoitetut tieosuudet otetaan parkkipaikoiksi.

Kivilaakson mukaan rajojen sulkemista ja maahan tulevan rekkaliikenteen säännöstelyä harkitaan vain äärimmäisessä tilanteessa.

Lue myös ''

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.