Mainos

Tulli pelkää autoverovalitusten määrän tuplaantuvan

Tullihallitus pelkää käytettyjen ajoneuvon verotusta koskevan valitussuman pahenevan. Suomessa on jätetty runsaat 3500 oikaisuvaatimusta, ja niitä tulee vielä saman verran lisää, arvioi verotusosaston vs. päällikkö Reijo Virtanen tänään Helsingissä.

Tulli saa uusia valituksia päivittäin. Tullin päätöksestä voi tehdä oikaisuvaatimuksen kuluvalta ja kolmelta edelliseltä kalenterivuodelta. Vuonna 1999 verotetuista ajoneuvoista on tehtävä valitus viimeistään kuluvan vuoden viimeisenä päivänä.

Virtasen mukaan oikaisuvaatimusten käsittelyn pelätään ruuhkautuvan lisäväestä huolimatta, ellei nykyistä sumaa saada pian selvitetyksi. Tulli lupaa ryhtyä käsittelemään jo jätettyjä oikaisuvaatimuksia heti kun korkein hallinto-oikeus on antanut päätöksensä torstaina tulleen EY-tuomioistuimen ennakkoratkaisun pohjalta.

KHO ilmoitti eilen pyrkivänsä käsittelemään asian mahdollisimman joutuisasti. KHO:n päätöksestä riippuen valittajille on luvassa palautuksia tai lisää veroa. Palautuksille Tulli lupaa yhdeksän prosentin koron.

Tulli on verottanut tänä vuonna 13. syyskuuta mennessä yhteensä lähes 4300:ää käytettynä maahantuotua autoa ja noin 8500:aa moottoripyörää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.