Mainos

Tulli paljasti venäläis-suomalaisen tupakkaliigan

Tulli on paljastanut suuren savukkeiden salakuljetukseen erikoistuneen liigan. Läntisen tullipiirin mukaan venäläis-suomalainen liiga ehti tuoda itärajan yli noin 15 miljoonaa savuketta.

Vältettyjen verojen määrä on noin 2,8 miljoonaa euroa.

Jutun tutkinnan yhteydessä on ollut vangittuina kymmenen henkilöä. Vangittuina ovat yhä venäläinen rekkakuski ja suomalainen järjestelijä.

Rikostorjunnan päällikkö Hannu Sinkkonen Läntisestä tullipiiristä kertoo, että liiga on toiminut järjestelmällisesti portaittain; Pääjärjestelilijöiltä tukkumyyjille ja ostajilta eteenpäin Etelä- ja Länsi-Suomeen tavallisille ihmisille.

- Jutussa rikoksesta epäiltyjä on 24. Kaikkiaan epäiltyjä on ollut 50 ihmistä, heistä osa on ollut jo tuomiolla,Sinkkonen kertoo.

Takavarikkoon on saatu yli kuusi miljoonaa savuketta. Viimeisin takavarikko on viime lokakuulta, jolloin tulli korjasi talteen suomalaisilta vastaanottajilta noin miljoona L&M-savuketta.

Maahantuojien ja tukkurien osalta savukebisnestä on tutkittu törkeinä veropetoksina. Pikkuostajia puolestaan epäillään laittomaan tuontitavaraan ryhtymisestä.

- Tutkinnan yhteydessä on selvinnyt myös piraattitavaran tuontia ja etuisuuksiin kohdistuvia petosepäilyjä, Sinkkonen lisää.

Esitutkinta on loppuvaiheessa, ja tapausta puidaan kesäkuussa Kotkan käräjäoikeudessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.