Mainos

Tulli paljasti mittavan viinatrokaritoiminnan

Tulli on paljastanut laajan laittoman alkoholin välitystoiminnan. Se epäilee kolmea karvialaista henkilöä pimeän viinan tuonnista ja myynnistä.

Tullin epäilyksen mukaan kolmikko on tuonut Virosta eri alkoholituotteita ja kuljettanut ne sitten Satakuntaan Karvialle myytäväksi. Henkilöt ovat käyttäneet alkoholin kuljettamiseen eri autoja.

Tullin rikostorjuntapäällikkö Hannu Sinkkosen mukaan kolmikko ehti tuoda Suomeen arviolta vähän vajaa 12 000 litraa erilaisia alkoholituotteita.

Rikoksesta epäiltynä on ollut vangittuna kaksi karvialaista miestä sekä pidätettynä yksi nainen. Miehet ovat nyt vapaalla jalalla. Sinkkosen mukaan kolmikon motiivina on ollut rahan ansaitseminen.

– Laittomasta viinanmyynnistä on saatu kymmeniä tuhansia euroja, Sinkkonen kertoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa tulli on tutkinut kolmikon toimintaa vuoden 2011 alusta tämän vuoden tammikuun puoleenväliin asti. Sinkkosen arvion mukaan on mahdollista, että rikoksesta epäillyt henkilöt ovat tuoneet alkoholia Virosta Suomeen myös tätä aiemmin. Kolmikkoa epäillään veropetoksesta, alkoholirikoksesta sekä laittomasta tuontitavaraan ryhtymisestä.

Tämän lisäksi myös kymmenkunta muuta henkilöä epäillään alkoholirikoksesta ja laittomasta tuontitavaraan ryhtymisestä. He ovat auttaneet kolmikkoa tuomalla alkoholia Virosta. He ovat myös ostaneet alkoholia kolmikolta.

Asia siirtyy syyttäjälle lähipäivinä.

Viina-Sepolle tuomio

Vantaan käräjäoikeus tuomitsi alaikäisille viinaa myyneen eläkeläismiehen kolmen vuoden vankeuteen eilen. Lisäksi hän joutuu korvaamaan Tullille vältetyistä veroista noin 47 000 euroa.

Oikeus katsoi, että Viina-Seppona tunnettu mies oli välittänyt alkoholia ainakin sadalle alaikäiselle Vantaalla 2010–2012. Hän oli ollut televalvontatietojen mukaan puhelinyhteydessä alaikäisten kanssa puolen vuoden aikana yli tuhat kertaa. Valtaosa nuorista on ollut 14-16-vuotiaita.

Nuoret kertoivat oikeudessa, että halutessaan alkoholia he ovat soittaneet Viina-Sepolle. Miehellä on ollut myynnissä sekä väkevää viinaa että esimerkiksi olutta ja siideriä.

Mies kävi Virossa liki 50 kertaa kahden vuoden aikana ja toi sieltä myytävän alkoholin.

Eläkeläismies sai tuomion muun muassa törkeästä alkoholirikoksesta ja törkeästä veropetoksesta. Myös hänen kaksi lähisukulaistaan tuomittiin osallisuudesta tekoihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.