Mainos

Tulli paljasti laajan salakuljetuksen ja törkeän huumausainerikoksen – nuuskaa epäillään tuodun maahan 1 300 kiloa

Tulli on paljastanut laajan salakuljetustapauksen, jossa epäillään tuodun nuuskaa Ruotsista Suomeen noin 1 300 kiloa. Kolmea epäillään törkeästä veropetoksesta ja salakuljetuksesta.

Lisäksi Tulli takavarikoi esitutkinnan aikana kannabista noin 60 000 euron arvosta.

Tullin takavarikoi esitutkinnan aikana Pohjois-Suomessa kahdella eri kerralla yhteensä yli 650 kiloa nuuskaa. Takavarikoidun nuuskan lisäksi Tulli selvitti esitutkinnan aikana viisi aikaisempaa nuuskan salakuljetuskertaa, joissa nuuskaa oli tuotu Suomeen yhteensä noin 680 kiloa.

Laittomasti maahantuotu nuuska oli myyty edelleen etupäässä pääkaupunkiseudulla.

Takavarikoidusta ja laittomasti kulutukseen päätyneestä nuuskasta vältettyjen verojen määrä on yhteensä 520 000 euroa. Tullin esitutkinnan aikana on ollut vangittuna kolme henkilöä, joita epäillään törkeästä veropetoksesta ja salakuljetuksesta.

Nuuskan lisäksi takavarikoitiin myös hasis-tyyppistä kannabista

Tulli takavarikoi alkuvuonna 2017 Kemissä yhdeltä nuuskan salakuljetuksesta epäilyltä henkilöltä lähes neljä kiloa hasis-tyyppistä kannabista. Tullin esitutkinnassa selvisi, että epäilty oli hankkinut hasis-erän Ruotsista ja hänellä oli tarkoitus kuljettaa myös huumausaine-erä pääkaupunkiseudulle edelleen myytäväksi.

Takavarikoidun hasis-erän katukauppa-arvo olisi ollut noin 60 000 euroa. Tulli on tutkinut tapausta törkeänä huumausainerikoksena, ja vangittuna on yksi henkilö.

Molemmat tapaukset on siirtyneet Lapin syyttäjänvirastoon syyteharkintaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.