Mainos

Tulli paljasti laajan dopingaineiden maahantuonnin

Tullin selvittämää rikoskokonaisuutta tutkitaan 18 törkeänä dopingrikoksena, törkeänä dopingrikoksena ja salakuljetuksena, dopingrikoksena sekä lääkerikoksena. Tullin takavarikoimien doping- ja lääkeaineiden arvo on yli 30 000 euroa.

Epäillyn rikoksen jäljille päästiin, kun tulli kiinnitti huomiota toistuviin Kiinasta Suomeen ennakkotilauksen perusteella toimitettuihin rahtikirjelähetyksiin. Tullin esitutkinnan mukaan eteläsuomalainen mies ja nainen tilasivat Kiinasta huomattavan määrän dopingaineeksi luokiteltavia jauheita. Rahtikirjeiden suomalaiset vastaanottajatiedot olivat kokonaan tekaistuja.

Aineita tilattiin internetin kautta ainakin vuoden 2012 ajan kevääseen 2013 asti, jolloin epäillyt rikokset paljastuivat.

Tulli epäilee henkilöiden tilanneen epäiltyjä dopingaineita ainakin 21 kertaa rahtikirjetoimituksena ulkomailta Suomeen. Tullin takavarikoimissa rahtikirjelähetyksissä oli sisältönä yhteensä yli 900 grammaa jauhemaista testosteronia ja sen johdannaisia sekä melkein 400 grammaa muita dopingaineita ja reseptilääkkeiksi luokiteltavia aineita. Miehen epäillään myös nesteyttäneen testosteronijauhetta kotitekoisesti ja levittäneen injektoitavaa testosteronia muille käyttäjille. Mies ja nainen ovat olleet tutkintavankeudessa esitutkinnan aikana.

Osa lähetyksistä on toimitettu käyttäjille ainakin Helsinkiin ja Turkuun. Esitutkinnan aikana on kuulusteltu kaiken kaikkiaan viittä henkilöä rikoksesta epäiltynä. Tullin esitutkinta asiassa on valmistumassa ja asia siirretään syyttäjälle syyteharkintaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.