Mainos

Tulli paljasti ennätyssuuren savukesalakuljetuksen

Nuijamaan tulli on paljastanut historian suurimman savukkeiden, noin 14 000 savukekartongin salakuljetushankkeen.

Savukkeet oli kätketty Venäjältä Suomeen tuotuihin metallipintaisiin seinäelementteihin.

Tullin suorittamassa esitutkinnassa kävi ilmi, että jo ennen viime marraskuun paljastusta Suomeen oli salakuljetettu 140 000 kartonkia tupakkaa samalla tavalla.

Rekka-auto ja sen venäläinen kuljettaja olivat samat jokaisella kerralla. Seinäelementtilastit oli tullattu Lappeenrannassa ja siirtolastattu virolaisen kuljetusliikkeen vetämiin perävaunuihin.

Kuormat olivat jatkaneet matkaa Helsingin ja Turun satamien kautta Ruotsiin ja Tanskaan ja sieltä eteenpäin todennäköisesti Iso Britanniaan.

Tullin mukaan kyseisistä savukkeista olisi tullut suorittaa valmisteveroja 5 miljoonaa euroa. Tullin mukaan tämä on historian laajin savukkeiden salakuljetushanke.

Liigan aivot Helsingissä

Lappeenrannan käräjäoikeus tuomitsi rekan kuljettajan hiljattain neljän vuoden vankeusrangaistukseen. Kuljelttaja velvoitettiin myös korvaamaan yli kolmen miljoonan euron maahantuontiverot niistä kuormista, jotka pääsivät tullivalvonnan läpi touko-marraskuun aikana.

Kuski on valittanut tuomiosta hovioikeuteen.

Tulli epäilee kuljetusten organisoinnista pääkaupunkiseudulla asuvaa ulkomaalaistaustaista miestä, jolla on Suomeen rekisteröity logistiikka-alan yhtiö. Tullin tutkimuksissa on käynyt ilmi, että mies on ollut osallisena yhteensä neljässä elementtien kuljetustapahtumassa tammi-helmikuussa 2008.

Ulkomaalaistaustaista miestä epäillään törkeän veropetoksen lisäksi törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä väärennyksestä. Juttu on siirtynyt syyteharkintaan.

Mies on määrätty korvaamaan yli 5 miljoonan euron maahantuontiverot niistä savukkeista, jotka ovat päässeet Euroopan unionin markkinoille ohi tullivalvonnan.

Miehen omaisuutta on pantu takavarikkoon 170 000 euron arvosta ja mies on ollut vangittuna marraskuusta lähtien.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.