Mainos

Tulivuorituristit suuntaavat Islantiin

Eyjafjöll-tulivuoren purkaus on saanut aikaan ryntäyksen syrjäiselle jäätikölle Islannissa. Tulivuorituristit ovat valmiita matkaamaan pitkänkin matkan päästääkseen seuraamaan luonnon ilotulitusta lähietäisyydeltä.

Eräs kansainvälinen ryhmä saapui Keflavikin lentokentälle vain muutama tunti ennen sen sulkemista tuhkan takia 23. huhtikuuta.

- Kuullessani purkauksesta päätin heti, että haluan matkustaa tänne. Varasin viikonloppumatkan vain nähdäkseni tulivuoren ja se on ollut mieletöntä, kertoo espanjalainen Rosa Chesa.

Häntä eivät häiritse edes tulivuoren tuhkasta kutisevat silmät.

Tulivuoresta ryöppyävä laava saattaa innostaa ihmisiä liian lähelle kuvaamaan luonnonihmettä. Elämyksiä janoavia turisteja raivoava tulivuori ei pelota, päinvastoin.

- En rehellisesti sanoen usko, että siitä on mitään vaaraa. Meitä on peloteltu, että on pähkähullua tulla tänne, mutta tämä on ollut kuin kaunis päivä vuorilla missä tahansa, sanoo Karl von Eckerman.

Islannin matkailuala on innoissaan mahdollisuudesta houkutella saarelle lisää turisteja luonnonmullistuksella joka lyö laudalta jopa geysirit, kuumat lähteet ja valtavat vesiputoukset.

- Yleisesti ottaen kaikki on mennyt hyvin, ihmiset noudattavat sääntöjä ja kieltoja. Aina silloin tällöin joku saattaa yrittää vielä hieman lähemmäksi, mutta vakavia onnettomuuksia vuorella ei ole sattunut, sanoo pelastustyöntekijä Gylfi Sivarsson.

Islanti odottaa tulivuoresta sysäystä matkailualalle, mutta toistaiseksi tuulen suunnan mukaan tupruava tuhka on suuri epävarmuustekijä. Matkailijoilla on suuri vaara jäädä jumiin Islantiin, jos Keflavikin kenttä on suljettu tuhkan takia.

(MTV3 - AP)

Katso video Eyjafjalla-jäätiköllä purkautuvasta tulivuoresta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.