Mainos

Tulivuori jyrisee Japanissa

Tulivuoren purkauksen uhka voimistuu Hokkaidossa, Japanin pohjoisimmalla pääsaarella. Usu-tulivuoren ympäristössä on rekisteröity viime päivinä tuhansia pieniä maanjäristyksiä.

Usu-tulivuori

Lähes 10 000 asukasta on siirtynyt evakuointikeskuksiin purkauksen pelossa. Viranomaiset ovat huolissaan myös mutavyöryistä, joita lumen nopea sulaminen voisi aiheuttaa. Sotilaat ovat auttaneet iäkkäiden ihmisten evakuoinnissa.

Liikenne tulivuoren ympäristössä katkaistiin aamulla. Helikopterista käsin on havaittu, että tulivuoren seinämään on tullut repeämiä, jotka viranomaisten mukaan ennakoivat purkautumista. Repeämät ovat sadan metrin pituisia, kerrottiin Japanin ilmatieteen laitokselta. Vuori on 732 metriä korkea. Asiantuntijat arvioivat, että vuori purkautuu tänään tai huomenna, tai viimeistään viikon kuluessa.

Tulivuori alkoi osoittaa purkautumisen merkkejä sunnuntaina. Tähän aamuun mennessä oli mitattu jo yli 3000 järistystä, joista viisi oli suurehkoa. Edellisen kerran Usu purkautui voimakkaasti vuonna 1978.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.