Mainos

Tulitus Arafatin ovella alkoi taas

Taistelut palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin Ramallahin päämajassa ovat kiihtyneet.

Uusia taisteluja on tänään puhjennut Israelin armeijan ja palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin henkivartijoiden välillä Arafatin päämajassa Ramallahissa, kertoivat palestiinalaiset. Useita ihmisiä haavoittui.
Palestiinalaistietojen mukaan israelilaissotilaat tunkeutuivat Arafatin toimiston vieressä olevaan huoneeseen rikottuaan seinän ja räjäytettyään reiän kattoon. Arafatin läheinen avustaja Nabil Abu Rudeina kertoi puhelimessa, että Arafatin henkivartijat olivat estäneet israelilaissotilaiden yrityksen tunkeutua Arafatin toimistoon. Rudeina vetosi kansainväliseen yhteisöön ja varsinkin Yhdysvaltoihin uuden valtausyrityksen estämiseksi.

Israelin armeija kiisti joukkojensa tunkeutumisen Arafatin toimistoon, mutta kertoi, että rakennuksen ympärillä on taisteltu. -Sotilaita ei ole rakennuksessa, jossa Arafatilla on yksityistoimistonsa, sanoi israelilainen sotilastiedottaja.

Israelin ulkoministeri Shimon Peres vakuutti Israelin radiolle, ettei armeijaa ole käsketty tunkeutumaan Arafatin toimistoon. -Me olemme päättäneet olla vahingoittamatta Arafatia, Peres sanoi. -Me emme halua tehdä tästä maailmansotaa tai alueellista sotaa.

Palestiinalaishallinnon tiedotusministerin Jasser Abed Rabbon mukaan taistelut ulottuivat Arafatin toimiston ovelle israelilaisten sotilaiden räjäytettyä reiän viereisen huoneen kattoon, -Me pelkäämme pahinta, kertoi Abed Rabbo qatarilaiselle al-Jazeera-televisiokanavalle olematta kuitenkaan itse päämajassa.

Palestiinalaisten pääneuvottelija Saeb Erekat sanoi Egyptin televisiolle, että Arafatin henki on vaarassa. Israelin armeija kiisti tiedot taisteluista rakennuksen sisällä. Armeijan mukaan taistelut oli käyty sotilaiden ja muualla Arafatin päämaja-alueella olevien palestiinalaisten kesken. Taisteluista kertoi ensin Arafatin anoppi Raymonda Tawil amerikkalaiselle CNN-televisiokanavalle.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.