Mainos

Tulitaukopyrkimykset jakavat Israelin johtoa

Israelin maltillinen ulkoministeri Shimon Peres arvostelee jyrkästi pääministeri Ariel Sharonin suhtautumista tulitaukopyrkimyksiin. Peresin mielestä Sharon tekee virheen pitäessään tulitaukoa pelkästään turvallisuuskysymyksenä.

Sharon on asettanut neuvottelujen ehdoksi viikon täysin väkivallattoman ajanjakson.

Peres ehdotti, että tulitaukoneuvotteluissa käsiteltäisiin lisäksi poliittisia ja taloudellisia sekä tunteisiin liittyviä kysymyksiä. Ulkoministeri Peresin mukaan Israel ei voi palestiinalaisten välisen sisällissodan uhalla vaatia palestiinalaisilta kovia otteita sissejä vastaan, ellei rauhanneuvottelujen uudelleen aloittaminen ole todella näköpiirissä.

Pääministeri Sharon sanoi tänään Yhdysvaltain vierailunsa alla, että Israel voisi mahdollisesti tunnustaa Palestiinan valtion, jos se perustetaan saavutetun rauhansopimuksen puitteissa.

Sharon piti kuitenkin kiinni kannastaan, että rauhanneuvotteluihin ryhdytään vasta kun alueella on ollut rauhallista yhtäjaksoisesti seitsemän päivää.

-Me emme neuvottele tulituksen aikana. Pidämme kiinni tästä näkemyksestä, Sharon sanoi.

Sharon matkustaa myöhemmin tänään Washingtoniin viiden päivän vierailulle, jonka aikana hän tapaa myös presidentti George W. Bushin.

(MTV3-STT-AP-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.