Mainos

Tulitauko rakoilee Sri Lankassa

Maan luoteisosassa tehdyssä iskussa laivaston linja-auto ajoi kapinallisten asettamaan maamiinaan ja syttyi tuleen. Haavoittuneiden määrästä ei ole tietoa, mutta bussissa oli 30 henkeä.

Sri Lankan armeija syyttää tamilikapinallisia väijytyksestä, jossa toistakymmentä merisotilasta sai surmansa saarivaltion luoteisosassa Mannarin alueella.

Laivaston väkeä kuljettanut bussi ajoi miinaan, ja sitä tulitettiin kranaatinheittimin ja konetuliasein, asevoimien tiedottaja on tänään kertonut. Hänen mukaansa hyökkäyksessä kuoli 12 ja haavoittui kolme henkeä.

Asevoimien mukaan ainoastaan tamilitiikereinä tunnetulla kapinallisliikkeellä LTTE:llä on valmiudet näin järeään hyökkäykseen. Eilen asevoimat kertoivat kahden laivaston aluksen joutuneen tamilikapinallisten hyökkäyksen kohteeksi merellä Mannarin rannikolla.

LTTE:n edustaja on kiistänyt tamilitiikerien käyneen laivaston kimppuun merellä. Väijytystä maissa järjestö ei ole kommentoinut.

Hallituksen ja tamilitiikerien välistä tulitaukoa tarkkaileva pohjoismainen ryhmä pitää tuoreita tapauksia huolestuttavina. Hyökkäys oli verisin sitten vuonna 2002 solmitun tulitauon.

- Tämä on hyvin, hyvin vakavaa, tarkkailijaryhmän päällikkö Hagrup Haukland sanoi uutistoimisto Reutersille.

LTTE:n poliittinen johtaja S. P. Thamilselvan on varoittanut aiemmin, että kapinalliset kiihdyttävät hyökkäyksiään, jollei hallitukselta heru myönnytyksiä LTTE:n vaatimuksiin.

Kaksi vuosikymmentä kestänyt sisällissota on vaatinut yli 60 000 ihmisen hengen. Myös vuodentakainen tsunami koetteli Sri Lankaa pahoin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.