Mainos

Tulitauko horjuu Lähi-idässä

Israelin sotilaat ampuivat kuoliaaksi palestiinalaisen ja haavoittivat toista lähellä Gazan kaistan tarkastuspistettä tänään. Israelin armeijan mukaan sotilaat vastasivat palestiinalaisten aiemmin tekemään iskuun. Välikohtaus sattui vain hieman sen jälkeen kun ohiajavasta autosta oli tulitettu viittä israelilaissotilasta, jotka kaikki haavoittuivat. Jo aiemmin tänään juutalainen uudisasukasnainen ammuttiin kuoliaaksi.

Israelin pääministeri Ariel Sharon kutsui tänään maan hallituksen koolle tarkastelemaan miten tiistaina alueelle julistettu kokeellinen aselepo on pitänyt.

-Olen hyvin pahoillani siitä, että palestiinalaishallinto ei pysynyt lupauksessaan, ja me päätämme nyt miten toimimme, sanoi Sharon ennen hallituksen kokousta.

Hallituksen jäsenet päättävät myös toteutuuko Israelin ulkoministerin Shimon Peresin ja palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin lähipäiviksi kaavailtu tapaaminen. Peres sanoi tänään Israelin armeijan radiossa, että Arafat on "viime tuntien aikana" estänyt Israelin vastaisten iskujen tekemisen. Hän ei kuitenkaan kertonut yksityiskohtaisempia tietoja asiasta.

Arafat julisti tiistaina tulitauon Lähi-idän taisteluihin ja Sharon määräsi Israel armeijan lopettamaan sotilaallisen operaation palestiinalaisalueilla. Taistelut ovat laantuneet julistusten jälkeen, mutta eivät ole loppuneet kokonaan.

Israel tunkeutui Gazaan

Israelin joukot tunkeutuivat palestiinalaisten viljelysalueelle Gazan eteläisessä osassa tänään, kertoivat palestiinalaiset turvallisuusviranomaiset. Palestiinalaisviranomaisen Khaled Abu Ulan mukaan Israelin joukkojen puskutraktori ja kaksi miehistönkuljetusajoneuvoa myllersivät Moragin juutalaissiirtokunnan lähellä 1,5 hehtaaria viljelysmaata, joka kuului palestiinalaisille. Israelin joukot vetäytyivät tämän jälkeen, kertoi Ula.

Ulan mukaan tunkeutuminen rikkoi tulitaukosopimusta. Israelin armeijan tiedottajan mukaan joukot puhdistivat Israelille kuuluvaa aluetta, mistä palestiinalaiset usein ampuvat.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.