Mainos

Tulitaisteluja ja pidätyksiä Länsirannalla

Palestiinalainen siviili on kuollut israelilaisten luoteihin Länsirannalla. Neuvottelut Israelin ja palestiinalaisten turvallisuusviranomaisten välillä kuitenkin jatkuvat.

Israel-PLO

Israelilaiset sotilaat ovat käyneet tulitaistelun palestiinalaisten pyssymiesten kanssa lähellä Jenin kaupunkia Jordanjoen länsirannalla. Palestiinalaisten sairaalalähteiden mukaan 53-vuotias palestiinalaismies sai surmansa israelilaisten tulituksessa.

Israelilaiset joukot tekivät iskun myös Azunin kylään Länsirannalla ja pidättivät 17 palestiinalaista militanttia, ilmoitti Israelin armeija.

Neuvottelut jatkuvat

Israelin ja palestiinalaisten turvallisuusviranomaiset ovat tänään jatkaneet neuvottelujaan yhteenotoista huolimatta. Palestiinalaislähteiden mukaan neuvotteluissa on sovittu mm. Gazan kaistan lentokentän korjaustöistä. Lentokenttä vaurioitui israelilaisten lähettäessä sinne maansiirtokoneita aiemmin joulukuussa. Myös Rafahin raja-aseman aukioloaikoja aiotaan pidentää, kertoi Gazan alueen palestiinalainen poliisikomentaja Abdel Razek Majadie.

Israelin armeija on tänään lopettanut Jerikon kaupungin saarron. Jeriko on ollut muiden palestiinalaiskaupunkien tavoin Israelin saarrossa suurimman osan kuluneista 15 kuukaudesta.

Arafat edelleen Ramallahissa

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat on edelleen israelilaisjoukkojen saartamassa Ramallahin kaupungissa. Israel ei päästänyt kansainvälisistä vastalauseista huolimatta Arafatia jouluaattona Betlehemiin, missä hänon vuodesta 1995 lähtien osallistunut keskiyön messuun.

Israelin mukaan Arafat pääsee poistumaan Ramallahista vasta kun hän on pidätyttänyt israelilaisten ministerin Rehavam Zeevin surmaajat. Israelin mukaan surmaajat oleskelevat Ramallahissa.

(MTV3-STT-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.