Mainos

Tulipalot vaatineet kolme kuolonuhria

Tuhoisat tulipalot ovat työllistäneet pelastuslaitoksia ympäri Suomea. Karjalohjan tuhoisan huvilapalon lisäksi myös Turussa ja Eurajoella on jouduttu sammutustöihin.

Karjalohjan yöllisessä huvilapalossa on kuollut kaksi nuorta miestä. Poliisi ei usko, että paikalta löytyy enää lisää uhreja. Raivaustyöt on lopetettu.

Poliisin mukaan kuolleet ovat alle 20-vuotiaita miehiä, jotka ovat kotoisin läntiseltä Uudeltamaalta. Poliisi kertoo, ettei yhtään nuorta ole enää sairaalahoidossa.

Karjalohjan Katteluksen kylässä sijaitsevassa huvilassa syttyi tulipalo kello 3 aikaan yöllä.

Palokunnan tullessa paikalle huvila oli ilmiliekeissä ja ikkunat olivat räjähdelleet rikki kuumuuden vuoksi. Tuhoutunut huvila oli rakennettu hirrestä, ja siinä oli puolitoista kerrosta.

Karjalohjan Katteluksen kylässä palanut hirsihuvila

Palavasta rakennuksesta pakeni seitsemän nuorta, jotka kuljetettiin yöllä Lohjan sairaalan tarkastettaviksi. Kaikki olivat hengittäneet savukaasuja ja osalla oli palovammoja. Kaksi jäi jatkotutkimuksiin, mutta he ovat päässeet jo kotiin.

-Suurin osa paikalla olleista nuorista oli alle 20-vuotiaita, sanoo ylikonstaapeli Leo Rintanen Lohjan poliisista.

Poliisi on eristänyt palopaikan ja tekninen palonsyyn tutkinta on aloitettu. Tutkinta saattaa kestää useita päiviä.

Tiedot palossa olleiden nuorten määrästä olivat aluksi sekavia ja luku täsmentyi päivän mittaan. Hirsihuvilassa oli käynyt yön aikana useita nuoria. Paikalla olleet nuoret olivat tulleet Karjalohjan lisäksi ainakin Sammatista ja Lohjalta. Nuoret ovat saaneet päivän aikana kriisiapua.

Turun kerrostalopalo sammutettu

Pelastuslaitos on saanut sammutetuksi Turussa syttyneen rajun kerrostalopalon. Koko talo evakuoitiin palon vuoksi.

Kerrostalo evakuoitiin rajun palon vuoksi Turussa

Turun poliisin mukaan asuntopalo syttyi Kanslerintie 7:ssä puolilta päivin. Katu suljettiin liikenteeltä sammutustöiden ajaksi.

Osa asukkaista pääsi ulos porraskäytävän kautta ja osa pelastettiin parvekkeilta nosturiautolla. Poliisin mukaan palo alkoi ensimmäisen kerroksen asunnosta, jossa asuvat nainen ja mies vietiin palovammojen vuoksi sairaalaan. Lisäksi neljä savukaasua hengittänyttä kuljetettiin tarkastukseen sairaalaan.

Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Perheenäiti kuoli liekkeihin Eurajoella

Yksi ihminen on kuollut omakotitalon tulipalossa Eurajoella Satakunnassa aamulla.

Pelastuslaitoksen mukaan palossa sai surmansa nelihenkisen perheen äiti. Isä onnistui pelastamaan kaksi lasta liekeistä. Lapset selvisivät vammoitta. Isä vietiin hoitoon palovammojen vuoksi.

Naapuri havaitsi palon noin kello 5.40. Kun sammutusyksiköt ehtivät paikalle Linnamaan kylään, rakennus oli täyden palamisen vaiheessa. Palokunnalla ei ollut mahdollisuutta pelastaa sisältä ketään.

Vanhahko puurakenteinen talo turmeltui pahoin. Poliisi tutkii palon syytä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.