Mainos

Tulipalot roihusivat entistä useammin

Tulipaloja syttyi viime vuonna enemmän kuin sitä edeltävänä vuotena. Viime vuonna liekit roihusivat peräti 15 200 kertaa, kun tulipaloja oli edellisvuonna 11 700. Kaikista tulipaloista ihmisten aiheuttamia oli 7770 eli hieman yli puolet. Edellisenä vuonna ihmisten aiheuttamia paloja oli vähemmän eli 46 prosenttia kaikista tulipaloista. Ihmisten toiminnan aiheuttamista tulipaloista vajaata kolmannesta epäillään tahallisiksi ja reilua kolmannesta huolimattomuudesta aiheutuneiksi. Koneen tai laitteen vioista aiheutuneita tulipaloja oli noin neljännes.

Maastopalojen määrä kasvoi

Erityisesti maastopalojen määrä kasvoi lämpimän ja vähäsateisen kesän vuoksi yli viiden tuhannen. Maastopalojen määrä nousi noin 3200 tapausta suuremmaksi kuin vuonna 2001. Maastopaloista noin kaksi kolmasosaa oli ihmisten aiheuttamia. Kulkuneuvopaloja oli 18 prosenttia kaikista paloista eli 2690, mikä sekin on edellisvuotista suurempi määrä. Samoin kasvoi muiden palojen määrä, joka oli 3956 eli 26 prosenttia paloista. Muiden palojen ryhmä sisältää muun muassa pienempiä rakennuspaloja. Rakennuspalot sen sijaan vähenivät hieman: viime vuonna rakennuspaloja oli noin 3430 eli 23 prosenttia kaikista paloista.

Lääkinnällisiä tehtäviä enemmän

Pelastuslaitoksilla oli viime vuonna noin 85 400 hälytystehtävää. Määrä oli lähes yhtä suuri kuin edellisenä vuonna. Lääkinnällisten ensivastetehtävien osuus ihmisten pelastamistehtävistä kasvoi voimakkaasti. Sitä vastoin luonnononnettomuuksien aiheuttamien tehtävien määrä väheni noin 2300 tapaukseen. Vuonna 2001 niitä oli yli 8000. Automaattisten palohälyttimien aiheuttamat tarkistus- ja varmistustehtävät, etenkin automaattisten palohälytyslaitteiden aiheuttamat virhehälytykset, ovat edelleenkin lisänneet pelastuslaitosten tehtäviä. Erheellisiä hälytyksiä aiheuttivat esimerkiksi muu savu tai pöly, kosteus tai vesi sekä huolimattomuus kiinteistöjen korjaus, asennus- tai huoltotyössä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.