Mainos

Tulipalot riehuivat eri puolella maata

Viime yönä on tuli tehnyt tuhojaan. Ylitorniolla Meltosjärven kylässä aiheutui yli miljoonan markan vahingot peruskoulun tulipalosta. Tornionlaakson poliisi epäilee tuhopolttoa. Lieksassa tuli tuhosi suuren liikerakennuksen kaupungin keskustassa. Aineelliset vahingot ovat miljoonaluokkaa.

Tuli vaurioitti tänään aamupäivällä Tampereella taiteilijatalossa yhtä ateljeehuoneistoa ja tuhosi kymmeniä taideteoksia. Syttymishetkellä ateljeeyksiössä ei ollut ihmisiä. Sisällä ollut koira menehtyi savuun. Palon syttymissyytä ei tiedetä. Palokunta arvioi rakennuksen vahingoiksi noin 100 000 markkaa. Taideteosten vaurioituminen aiheutti suuremman tuhon.

Tampereen taiteilijaseuran ja Tampereen kaupungin omistama Ateljeetalo sijaitsee Hälläpyöränkatu 3:ssa Kiovan puiston vieressä. Talo rakennettiin 1960-luvulla. Kiinteistössä on kymmenen kuvataiteilijoille tarkoitettua huoneistoa. Neljä niistä on ateljeeyksiöitä. Kuudessa suuremmassa huoneistossa työtila ja asunto ovat erillään.

Ateljeetalo Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Väätti kertoo, että palo syttyi taidemaalari Saara Forsellin ateljeeyksiössä. Kuumuus tuhosi kokonaan noin 30 teosta. Noki vaurioitti muita teoksia ja luonnoksia. Noen poisto tauluista on hyvin hankala konservointiurakka. Forsellin oli määrä avata näyttely Helsingissä vielä tämän vuoden
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.