Mainos

Tulipalot ovat pitäneet palokunnat kiireisinä

Jouluaaton vastaisena yönä on syttynyt useita tulipaloja ympäri maata. Toistaiseksi vakavin tulipalo sattui Helsingin Koskelassa, jossa yksi ihminen kuoli asuntopalossa aamuyöllä.

Kuopiossa vapaa-ajan asunto on tuhoutunut täysin tulipalossa. Talossa ei ollut palohetkellä sisällä ihmisiä, joten henkilövahingoilta säästyttiin.

Palokunnan saapuessa paikalle 100-neliöinen talo oli ilmiliekeissä.

Espoossa arvokartano paloi kokonaan eilen illalla. Talossa ollut mies pääsi pakenemaan, mutta sai lieviä palovammoja. Palossa kuoli ilmeisesti yksi koira. 450-neliöinen kartano oli asumiskäytössä, ja se tuhoutui palossa kokonaan.

Hangossa kahdeksan henkilöä heräsivät palovaroittimen ääneen. Asuntoon oli muodostunut uunissa kärähtäneestä kinkusta niin paljon savua, että henkilöt ehtivät vain poistua nopeasti. Asukkaat herättivät naapuritalon asukkaat ja soittivat hätäkeskukseen.

Pelastuslaitos poisti uunissa palaneen kinkun ja sähköuunin. Palon syyksi epäillään sähkövikaa.

Euran Paneliassa on palanut 40-luvulta olevan rakennuksen keittiön ja olohuoneen lattiarakenteita. Palo aiheutti kohtalaiset vahingot.

Pienempiä paloja on syttynyt eri puolilla Suomea.

Pelastuslaitokset muistuttavat, että näin kovalla pakkasella lämmittäminen ja tulen käsittely vaativat erityisen paljon huomiota. Kynttilöitä ei saa jättää lasten eikä kotieläinten ulottuville. Tulet ja sähkölaitteet on sammutettava huolellisesti asunnosta poistuessa.

Pelastuslaitos muistuttaa myös, että asunnoissa tulisi olla palovaroitin jokaista alkavaa 60 neliötä kohti. Palovaroittimien toiminta kannattaa myös testata säännöllisesti.

Pelastuslaitokset huomauttavat myös, että pienet palot on kannattaa aina yrittää sammuttaa itse nopeasti, jos se on suinkin mahdollista.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.