Perheen talon tuleen sytyttänyt äiti soitti ensimmäisen puhelun hätäkeskukseen: ”Apua, apua, täällä palaa!”

41-vuotiasta naista syytetään tuhotyöstä ja kolmesta tapon yrityksestä Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa. Syytteen mukaan nainen sytytti perheen omakotitalon Tammelassa palamaan helmikuun 20. päivä aikaisin aamulla.

Perheen kolme lasta olivat nukkumassa sisällä omissa huoneissaan. Isä oli jo lähtenyt töihin.

Äiti soitti ensimmäisenä hätäkeskukseen kello 6.26.

– Apua, apua, täällä palaa, nainen huutaa melko hysteerisenä ja itkien puhelimeen.

– Mä en saa henkeä, nainen yskii.

Nainen saa vaivoin kerrottua osoitteen hätäkeskuspäivystäjälle. Nainen itkee ja yskii kovasti puhelun aikana. Hän kertoo olevansa talon olohuoneessa. Päivystäjä käskee naista menemään ulos talosta, mutta nainen sanoo, ettei hän pääse eikä hän näe pimeässä mitään.

Nainen huolissaan koirista

Syytetty nainen itki oikeudessa, kun hätäkeskuspuhelua kuunneltiin. Nainen painoi päänsä alas ja pyyhki silmiään nenäliinalla.

Talonsa palamaan sytyttänyttä äitiä syytetään lastensa tapon yrityksistä 0:23

Oikeudessa paikalla oleva naisen aviomies tuijotti naista tiukasti puhelun aikana. Salissa istuva 17-vuotias poika piti katseensa painettuna pöytää vasten.

Puhelun aikana nainen ei itse kerro päivystäjälle, että talossa on myös hänen lapsensa. Se selviää vasta, kun päivystäjä kysyy naiselta jonkin ajan päästä, että onko talossa muita.

Nainen kertoo päivystäjälle, että talossa on yhteensä neljä ihmistä, joista ainakin kaksi on hereillä.

– Ne meni parvekkeelle, nainen kertoo puhelimessa.

Nainen ei vastaa läheskään kaikkiin päivystäjän kysymyksiin. Hän ei ilmaise puhelussa lainkaan huoltaan lapsista, mutta hän kertoo olevansa huolissaan perheen kahdesta koirasta.

Puhelun lopussa kuuluu, kuinka perheen 17-vuotias poika tulee hakemaan äitinsä ulos talon alakerrasta. Taustalta kuuluu myös se, kuinka poika soittaa samaan aikaan hätäkeskukseen.

Äiti kysyy pojaltaankin koirista ja kertoo päivystäjälle päässeensä ulos.

Syyttäjä vaatii naiselle vähintään seitsemän vuoden vankeusrangaistusta.

Lue myös:

    Uusimmat