Tulipaloissa kuoli tammikuussa kahdeksan

Tulipaloissa kuoli tammikuussa Suomen pelastusalan keskusjärjestön (Spek) mediaseurannan mukaan kahdeksan ihmistä, joista kuusi oli miehiä ja kaksi naisia. Suurin osa kuolleista oli keski-ikäisiä tai iäkkäitä.

Järjestö haluaa talvilomien aikaan kiinnittää erityistä huomiota talvisten mökkien paloturvallisuuteen. Vapaa-ajan asuntojen tulipalot saavat tavallisesti alkunsa tulisijasta, hormista tai tulentekovälineestä, sillä elävän tulen käyttö ei ole enää monellekaan kovin tuttua.

Spek muistuttaa, ettei tulisijojen edustalla saa säilyttää mitään syttyvää ja että hormipellit voi sulkea vasta, kun kaikki liekit ovat sammuneet. Tuhka saattaa säilyä polttavan kuumana pitkäänkin, joten sitä tulee säilyttää vain tulenkestävässä astiassa. Kylmät hormit saattavat haljeta äkillisestä kovasta lämmittämisestä, joten pitkään kylmillään olleen tulisijan ensimmäisiin lämmityksiin riittää pieni tuli.

Spek kehottaa aloittamaan lomailumökkeilyn palovaroittimen tarkastamisella, sillä kylmyys ja kosteus ovat saattaneet tyhjentää palovaroittimen pariston.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat