Mainos

Tulipalo vanhainkodissa surmasi yli 60 Venäjällä

Tulipalon syttymisyyksi epäillään huolimatonta tulenkäsittelyä, oikosulkua tai tuhopolttoa. Lisäksi vanhainkodin paloturvallisuudessa oli puutteita.

Etelä-Venäjällä ainakin 62 ihmistä on saanut surmansa vanhainkodin tulipalossa, joka syttyi viime yönä.

Palo riehui valtiollisessa vanhainkodissa Mustanmeren alueella Kubanissa sijaitsevassa Kamyshevatskajan kylässä. Kuolonuhreista lähemmäs 30 oli liikuntakyvyttömiä ja yksi oli hoitaja, kertoi hätätilaministeriö. Eloonjääneistä 35:stä 30 joutui sairaalahoitoon.

Palokunnalta kesti yli tunnin taittaa 50 kilometrin matka palopaikalle sen jälkeen kun hälytys oli tehty. Tuolloin kaksikerroksinen tiilitalo oli kauttaaltaan liekeissä, ja palon sammutus kesti useita tunteja.

Syttymissyystä ei ollut heti tietoa, mutta viranomaisten mukaan puutteita paloturvallisuudessa ei ollut korjattu palotarkastajan määräyksistä huolimatta. Palosta on aloitettu rikostutkinta. Viranomaisten mukaan palon alkusyynä saattoi olla huolimaton tulenkäsittely, oikosulku sähkölaitteissa tai tuhopoltto.

Edellinen tuhoisa laitospalo sattui Venäjällä joulukuussa. Yhteensä 45 ihmistä sai surmansa Moskovassa huumeklinikan palossa, jota epäiltiin tuhopoltoksi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.