Mainos

Tulipalo tuhosi tuhansia samba-asuja - Rion karnevaalit vaarassa?

Rio de Janeiron karnevaalialueella on riehunut tänään suuri tulipalo. Tuli tuhosi ainakin neljä varastorakennusta, joissa säilytettiin tuhansia sambakulkueissa käytettäviä pukuja ja lavasterakennelmia.

Palo raivosi Samba Cityksi kutsutulla alueella, jossa sijaitsevat Rion suurimpien sambakoulujen varastot ja työpajat. Liekkien nostattama musta savu näkyi kilometrien päähän.

Kukaan ei kuollut tulipalossa, mutta ainakin yksi ihminen loukkaantui hengitettyään savua. Palon syttymissyytä ei toistaiseksi tiedetä.

Karnevaalikulkueessa esiintyvät sambakoulut käyttävät kuukausia liikkuvien lavasteiden sekä kymmenien muusikoiden ja tanssijoiden esiintymisasujen valmistamiseen. Nyt ainakin neljän Rion kuuluisimpiin kuuluvan sambakoulun osallistuminen karnevaaliin on vaakalaudalla.

- Olemme epätoivoisia. Karnevaalia varten kaikki oli käytännöllisesti katsoen jo valmista, sanoo Rion Sambakoulujen liiton puheenjohtaja Jorge Castanheira.

- Ainoa asia, joka ei tuhoutunut, oli meidän halumme esiintyä paraatissa, sanoi Grande Rio -sambakoulun johtaja Helinho de Oliveira. Kyynelehtivän miehen mukaan liekit tuhosivat yli 3 000 samba-asua, joita hänen ryhmänsä oli tehnyt kuukausien ajan.

Rion pormestari Eduardo Paes on kiirehtinyt vakuuttamaan, että karnevaalit pidetään normaaliin tapaan ja kaikki sambakoulut pääsevät esiintymään.

Rio de Janeiron sambakarnevaalin on määrä käynnistyä vajaan kuukauden kuluttua, 4. maaliskuuta.

(MTV3 - O Globo - BBC - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.