Mainos

Tulipalo romahdutti sillan Kaliforniassa

Säiliöauton tulipalo romahdutti tärkeän ylikulkusillan Kaliforniassa. Tärkeän valtatien korjaaminen kestää kuukausia.

Vilkkaan ylikulkusillan romahtaminen Kaliforniassa on aiheuttanut ongelmia alueen autoilijoille. San Franciscon ja Oaklandin välistä eritasoristeystä käyttää päivittäin jopa puoli miljoonaa autoilijaa ja sillan korjaamiseen voi mennä jopa puoli vuotta.

Silta romahti sunnuntaina sen jälkeen, kun kaatunut bensiinilastissa ollut säiliöauto leimahti liekkeihin ja palon voima tuhosi siltarakenteet. Kuin ihmeen kaupalla kukaan ei kuollut rytäkässä.

Pitkät autojonot täyttivät vaihtoehtoiset reitit varhain aamulla ja liikennekaaoksesta ennakoitiin hermoille käyvää koettelemusta. Alueen asukkaat saavat käyttää joukkoliikennettä ilmaiseksi ruuhkien vähentämiseksi ainakin tämän päivän ajan. Junaliikenteeseen on lisätty vaunuja sekä vuoroja.

Kalifornian kuvernööri Arnold Schwarzenegger julisti alueelle hätätilan. Tämä oikeuttaa siihen, että jälleenrakennukseen voidaan käyttää julkisia hätätilanteisiin tarkoitettuja varoja. Raivaus- ja korjaustyöt kestävät pitkään.

- Ihmisten on löydettävä vaihtoehtoinen tapa mennä töihin ja takaisin ja me pyydämme heitä tekemään suunnitelmat etukäteen, osavaltion liikenneministeriön tiedottaja Jeff Weiss vetosi autoilevaan yleisöön.

- Tätä ei korjata muutamassa päivässä. Korjaustyöt maksavat ensimmäisten arvioiden mukaan kymmeniä miljoonia euroja.

(STT-DPA-Reuters-abcnews.com)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.