Mainos

Tulipalo Jyväskylän yliopiston kampuksella

Tulipalo vaurioitti yliopiston edustustiloja Jyväskylässä.

Tulipalo on vaurioittanut Jyväskylän yliopiston keskustakampuksella sijaitsevaa vanhaa puurakennusta. Tuli pääsi valloilleen rakennustaiteellisesti arvokkaassa Puutarhurin talossa, jota yliopisto käyttää kokous- ja edustustiloinaan. Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja, sillä syttymishetkellä ei tiettävästi ollut ketään sisällä. Tulen arvellaan syttyneen rakennuksen ullakolta sähkölaitteista.

Talon arvokkain irtaimisto eli Eero ja Erkki Fredriksonin säätiön taidekokoelma saatiin pelastetuksi. Noin 30 teoksen kokoelma sisältää keskisuomalaisten taiteilijoiden töitä 1900-luvun alusta tähän päivään.

Sen sijaan muuta irtaimistoa turmeltui. Talon kalusteet olivat 1920- ja 1930-luvulta. Ne eivät olleet kuitenkaan Seminaarinmäen alkuperäisiä kalusteita, vaan myöhemmin taloon hankittuja.

Rakennus oli vakuutettu

Savun havaitsi ohikulkija noin kello 12.45. Palokunta ehti paikalle nopeasti viidessä minuutissa. Sammutustöihin saapui lisävoimia useista Jyväskylän seudun yksiköistä.

Constantin Kiseleffin suunnittelema puurakennus valmistui 1880. Se peruskorjattiin 1995. Rakennus oli vakuutettu. Yliopiston vuokraaman talon omistaa Senaatti-kiinteistöt.

- Tämä on meille iso suru, koska Puutarhurin talo on merkittävä rakennus. Onni, että seinät jäivät pystyyn, yliopiston viestintäpäällikkö Anu Mustonen kommentoi.

Mustosen mukaan Jyväskylän yliopiston keskustakampuksella oli aikanaan kymmenkunta puurakennusta, mutta nyt niitä on enää kaksi. Puutarhurin talon lisäksi on pystyssä vain Ryhtilä, entinen jumppasali.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.