Mainos

Tulipallo tallentui entisen olympialaskijan turvakameraan Vihdissä – "puolen kuun kokoinen"

0:26

Sunnuntaina alkuillasta taivaalla näkynyt tulipallo tallentui entisen alppitähti Sami Uotilan vetämän Vihti Ski Centerin rinnekameraan.

Laskettelukeskuksen rinteet oli suljettu sunnuntailta ja Uotila oli lumetustöissä, kun hän näki ison ja kirkkaan tulipallon taivaalla.

– Meillä oli takana pitkä rinnepäivä ja kaunis keli. Rinteet oli laitettu kiinni ja lumetus päälle. Itse olin normaalilla lumitykkikierroksella. Rinteen päälle tullessa katsoin, että suoraan edessäni laskeutuu hieman erikoisen näköinen tulipallo.

Uotila sanoo, että pallo kiinnitti välittömästi huomion. Se oli alppinistin mukaan puolikkaan kuun kokoinen. Pallo laskeutui Someron suuntaan ja ehti sammua ennen oletettua maahan putoamista.

– Se oli sellainen pitkä, joka laskeutui hitaasti ja vaihtoi vielä kokoa siinä tullessaan, tavallaan säihkyi.

Uotila kertoo, että valoilmiö unohtui hetkeksi töitä tehdessä, mutta uutiset pallosta panivat tarkastamaan turvakameran videot.

– Sieltähän se löytyi.

Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan Taivaanvahti-palveluun tuli sunnuntaina illalla lyhyessä ajassa noin 200 havaintoa erikoisesta pallosta. Ursan verkkosivujen mukaan pallo näkyi myös ruotsin meteoriverkon kameroilla.

Ursa arvioi, että mahdolliset meteoriitit putosivat Itämereen.

Ennen joulua Lappiin, Inarinjärven alueelle putosi suuri tulipallo, joka saatiin monen kameran muistikortille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.