Mainos

Tulinen teatterikiista velloo Seinäjoella

Seinäjoen kaupunginteatterissa vellova kiista Jesus Christ Superstar -musikaalista jatkuu. Ainakin osa näyttelijöistä on nyt päätymässä vastakkain teatterin toimitusjohtajan kanssa.

Teatterin hallituksessa näyttelijöitä edustava Minna Kangas kertoi sanomalehti Pohjalaisen torstaina julkaisemassa haastattelussa, että mikäli musikaali tulee Seinäjoelle, teatterista lähtee näyttelijöitä. Hän sanoi lisäksi toimitusjohtaja Anja Koskelan ylittäneen valtuutensa, kun hän on tehnyt musikaalista kirjallisen sopimuksen ja maksanut produktiosta ennakkoon vastoin päätöksiä.

Koskela kiistää Kankaan syytökset. Hän katsoo, että kyseessä on yritys kaataa Superstar-musikaali ohjelmistosta nyt, kun kaupunginhallitus on päättänyt ottaa asian jatkokäsittelyyn.
-En katso ylittäneeni toimivaltuuksiani, koska toimitusjohtajana sopimusten tekeminen on jokapäiväistä rutiinia, eikä vierailijoiden sopimuksia johtosäännön mukaan tarvitse hyväksyttää hallituksessa. Samoin näyttelijäyhdistyksen mielipidettä ei kysytä vierailijoita kiinnitettäessä, sanoi Koskela.

Oikea ohjaaja välttämätön

Koskela katsoo toimineensa teatterin edun mukaisesti.
-Ohjaajaa ja musikaalin toteuttamistapaa valvova Really Useful Company on hyväksynyt teoksen ohjaajaksi Seinäjoen kaupunginteatterin ohjelmistossa parhaillaan olevan Aspects of Loven ohjaajan Ralf Forsströmin, ja hallitus antoi minulle täydet valtuudet valmistella Superstarin ohjelmistoon ottamista.

Valmistelutyö ilman teoksen ohjaajaa on Koskelan mielestä mahdotonta. Sopimuksessa on Koskelan mukaan molemminpuolinen purkamisehto, joten se ei ole kumminkaan päin lopullisesti sitova.
-Sen sijaan sopimus on teatteria sitova siinä, että kukaan muu kuin Forsström ei teosta Seinäjoella voi ohjata, selvittää Koskela.

Toimitusjohtaja uhkasi erolla

Koskela kertoo lisäksi, että nykyisestä näyttelijäkunnasta musikaaliin on ajateltu neljää näyttelijää kolmestatoista. Kaikilta on ennakkoon kysytty halukkuus tulla mukaan musikaaliin, eikä kukaan ole kieltäytynyt.

Teokseen tarvitaan kymmenen roolia ja 28 henkeä kuoroon ja muihin tehtäviin. Niille näyttelijöille, jotka eivät tulisi mukaan musikaaliin, järjestetään rinnakkaistuotantoa.

Teatterin hallitus asettui musikaalin tuottamista vastaan äänin 4-3 maanantai-iltaisessa kokouksessaan, jonka jälkeen Koskela uhkasi erolla. Koskela on luvannut jatkaa kuitenkin johdossa ensi maanantaihin saakka, jolloin kaupunginhallitus käsittelee asiaa. Näyttelijät vastustavat musikaalin tuottamista tuotannollisista ja taloudellisista syistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.