Mainos

Tulileikki koitui pikkupojan kohtaloksi Kirkkonummella

Kirkkonummella tiistaina sattuneen tulipalon syttymissyyksi on tutkinnanjohtaja Hannu Kankaan mukaan varmistumassa palossa menehtyneen pojan tulileikit. Kangas kertoo MTV:n uutisille pojan olleen isoäitinsä luona yöpymässä. Hän oli vielä toistaiseksi tuntemattomasta syystä päässyt käsiksi tulentekovälineisiin ja saanut sytytettyä palon.

Rikosylikonstaapelin mukaan palon tekninen ja taktinen tutkinta tukee käsitystä siitä, että palo olisi lapsen sytyttämä.

Kangas myös tyrmää alueella liikkuneet huhut siitä, että alkoholilla olisi ollut tekemistä palon tai pojan menehtymisen kanssa.

Pelastuslaitoksen mukaan Pinnarkujalla sijaitsevan kaksikerroksisen rakennuksen toisesta päädystä paloivat sekä ullakko että yläkerta. Kahdeksan asunnon rivitalossa liekit aiheuttivat tuhoa kahdessa huoneistossa, mutta myös muihin asuntoihin tuli vesi- ja savuvahinkoja. Pelastuslaitos sai hälytysilmoituksen palosta illalla hieman kello puoli yhdeksän jälkeen.

Hätäkeskuksen mukaan ensimmäisissä hätäsoitoissa kerrottiin, että talon ullakolta tulee hieman savua. Tutkinnanjohtaja Kangas korostaa, että huoneistopalot leviävät yleensä minuuteissa. Leviämiseen vaikuttavat mm. materiaalit ja yläpohjan rakenne.

- Pelastuslaitos ei voinut auttaa menehtynyttä poikaa, eikä hänen isänsäkään ehtinyt saada lasta ulos palon keskeltä, vaikka yritti useita kertoja, Kangas kertoo.

Poliisi jatkaa palon esitutkintaa, joka valmistunee syyskuun aikana. Tähän asti suoritetussa tutkinnassa ei ole tullut esille mitään rikokseen viittaavaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.