Mainos

Tulikivi aikoo vähentää 70 työntekijää

Yhtiö on jo lomauttanut suuren osa henkilöstöstään.

Tulikivi on ilmoittanut laajentavansa yt-neuvotteluja. Tavoitteena on vähentää konsernissa yhteensä 70 työntekijää ja toimihenkilöä. Vähentämistarve koskee yhtiön kaikkia seitsemää tuotantolaitosta. Tulikivi työllistää nyt noin 700 henkilöä.

Konserni aikoo sopeutua uusilla yt-neuvotteluilla ensi vuoden markkinatilanteeseen. Yhtiön toimitusjohtajan Heikki Vauhkosen mielestä rakentamisen lähitulevaisuuden näkymät eivät vaikuta erityisen hyviltä.

- Rakennusyhtiöiden viesti on minusta selvä. Uudisrakentaminen tulee vähenemään, ja sama ilmiö koskee myös omakotirakentamista. Meidän on lähdettävä ensi vuoteen tällaisten ennusmerkkien vuoksi kevyemmällä kustannusrakenteella, perustelee Vauhkonen yt-neuvottelujen laajentamista.

Vauhkonen muistuttaa, että rakentaminen ei ole virinnyt myöskään yhtiön tärkeillä markkina-alueilla Keski-Euroopassa. Uutiset Yhdysvaltain asuntolainamarkkinoilta eivät nekään ole Vauhkosen mielestä rohkaisevia.

Tulikivellä on parhaillaan käynnissä laajat lomautukset. Yhtiön Kuhmon ja Suomussalmen tehtaat seisovat, ja Juuan tehtailla on lomautettu osa työvuoroista.

- Yritimme sopeutua tilanteeseen ensin näillä lomautuksilla, mutta ne eivät riitä. Ensi vuoteen on lähdettävä pienemmällä henkilöstömäärällä, sanoo Vauhkonen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.