Mainos

Tuli tuhosi sahan Tervossa

Tulipalo on tuhonnut sahan lähes täysin Pohjois-Savossa sijaitsevassa Tervossa. Kuopion hätäkeskus sai hälytyksen palosta puolen yön jälkeen.

Palopaikalla oli yhteensä yli 20 palokunnan yksikköä.

Edellispäivänä käynnistetty saha paloi lähes täysin Tervossa viime yönä. Kuusi palokuntaa ja enimmillään 58 miestä taisteli tulta vastaan. Pelastajat eivät voineet estää varsinaisen saharakennuksen tuhoa, mutta mm. kuorimo, kuivaamo ja valmiin tavaran katos pystyttiin suojaamaan.

-Lämpöenergia on sahapalossa erittäin suuri ja palo eteni nopeasti. Ensimmäisten palomiesten saapuessa rakennus oli lähes kauttaaltaan tulessa, kuvaili aluepalopäällikkö Jorma Westerholm. Ensimmäiset pelastajat saivat turvaan mm. kaksi arvokasta pyöräkuormaajaa.

Kuopion aluehälytyskeskus sai tiedon palosta kello 00.15. Paikalle hälytettiin Tervon, Vesannon, Karttulan, Kuopion, Suonenjoen ja Rautalammin palokunnat. Tervon Saha Oy:n palanut rakennus oli noin 2000 neliön suuruinen. Se oli rakennettu vuonna 1980. Saha sijaitsee teollisuusalueella aivan Tervon keskustan tuntumassa. Syttymissyytä ei vielä aamupäivällä tiedetty. Kuopiosta saapunut poliisin tekninen tutkintaryhmä aloitti heti tutkimukset.

Sahaus alkoi eilen

Sahan omistaa ulkomaalainen yrittäjä, joka harjoittaa puunjalostusta myös Kotkassa. Edellinen yrittäjä teki konkurssin syksyllä 1998. Viime maaliskuusta lähtien sahalla on ainoastaan kuivattu ja paketoitu muualta tuotua puutavaraa.

Varsinainen sahaus aloitettiin uudelleen eilen iltapäivällä. Työntekijät poistuivat työmaaltaan kello 15.20. Heidän mukaansa kaikki oli silloin kunnossa. Tässä vaiheessa sahalla oli neljä työntekijää, mutta sahauksen päästyä kunnolla käyntiin työntekijöitä olisi tarvittu enemmän. Vahinkojen määrästä ja yrittäjän jatkosuunnitelmista ei ollut vielä aamupäivällä tietoa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.