Mainos

Tuli surmasi milanolaisessa sairaalassa

Yksitoista ihmistä sai surmansa perjantaina milanolaisessa sairaalassa raivonneessa tulipalossa. Palo syttyi tuntemattomasta syystä Galeazzi-sairaalan painekammiossa, jossa olleet kymmenen potilasta ja yksi hoitaja kuolivat heti.

Painekammiossa annetaan happihoitoa ihmisille, joilla on vaikeita bakteeritulehduksia, häkämyrkytys tai jotka kärsivät ns. sukeltajantaudista. Ainakin osaa perjantaina kuolleista hoidettiin auto-onnettomuudesta aiheutuneista vammoista.
Tutkijoiden mukaan palo todennäköisesti aiheutui siitä, että jollain potilaalla oli mukanaan helposti tuleen syttyvää materiaalia. Toinen mahdollisuus on oikosulku.

Painekammion ulkopuolella oli joukko surmansa saaneiden omaisia odottamassa näiden pääsyä hoidosta. Milanon yleinen syyttäjä Francesco Saverio Morelli saattoi lohduttaa omaisia ainoastaan sanomalla, että surmansa saaneet eivät joutuneet kärsimään. -He kuolivat niin nopeasti, etteivät he olisi voineet tajuta mitä heille tapahtui, hän sanoi.
Palomiesten mukaan kammiossa oli niin paljon happea, ettei paloa olisi pystytty enää sammuttamaan sen jälkeen kun se oli saanut alkunsa. Viereisessä kammiossa oli hoidossa 14 ihmistä, jotka kaikki säilyivät vahingoittumattomina.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.